Afbeelding

Soroptimisten netwerken doelgericht in gezelligheid

Actueel 103 keer gelezen

Vijf vakvrouwen uit een club van circa 25 leden zijn bezig voor gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank in Zoetermeer. Met het geld - 1200 euro- dat werd ingezameld door het organiseren van een Benefietconcert in het CKC op 12 november jongstleden zijn Sinterklaascadeautjes gekocht.

Zoetermeer - Bij de inkoop van de presentjes is zorgvuldig gelet op de leeftijden en of het om jongens of meisjes gaat in de betreffende gezinnen. Eveline Kokx, dit jaar de voorzitter van de club: “We hebben goede hulp gehad van het personeel van kinderboekenwinkel Sylvester en speelgoedwinkel Youpeedoo die gevestigd zijn in de Zoetermeerse Dorpsstraat.” Eveline is nu zo’n acht jaar lid van de Soroptimisten Zoetermeer e.o. De leden van club Zoetermeer wonen of werken in Zoetermeer, Benthuizen, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Deze club is opgericht in 1989. Soroptimist International is een NGO (= non-gouvernementele organisatie) die streeft naar verbetering van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. In Nederland zijn ruim 100 clubs actief met in totaal iets meer dan 3000 leden. De leden zijn vakvrouwen vanuit verschillende beroepsgroepen, die zich verbonden voelen met de doelstellingen van het Soroptimisme. Eveline: “Voor ons zijn de rechten van de mens uitgangspunt voor wat wij doen en hoe we in het leven staan, we zijn niet politiek of religieus georiënteerd. Op 10 december vieren we dan ook elk jaar de Dag van de Rechten van de Mens, samen met andere clubs uit de regio.” Op 10 december is de lezing n.a.v. de Dag van de Rechten van de Mens. Deze lezing is voor leden met introducées.

Vanavond aan tafel zitten Hans, vertaalster (Engels-Nederlands), Monique, merchandiser van kleding, Carla, leerkracht basisonderwijs, Eveline, projectmanager gemeente en José, econometrist werkzaam voor het Min. van Financiën. Eigenlijk zijn alle vijf (soms al jaren!) lid omdat het verrijkend is om met vrouwen uit andere beroepsgroepen om te gaan en het fijn is als je maatschappelijk iets kunt betekenen (Carla). Het is ook gewoon heel gezellig (Hans) en je leert van elkaars ervaringen als je werkt en wel of geen gezin hebt en deelt elkaars netwerk (José). Interesse? De club heet je van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21