Winter in het Bentwoud (Foto Linda Groeneveld)
Winter in het Bentwoud (Foto Linda Groeneveld)

Groeten uit het groen Nog even de stilte voelen

Actueel 65 keer gelezen

Iedere week in Streekblad een bericht over natuur en natuurbeleving in Zoetermeer. Kenners laten wekelijks hoogtepunten uit het rijke natuurleven in onze stad zien. Deze week Linda Groeneveld, boswachter in het Bentwoud die zich voorbereidt op wat er komen gaat.

Zo half januari gaat het weer kriebelen. Het is wat lichter, als je terug fietst van het werk. Tussen de bomen hoor je de roep van de grote bonte specht. De knoppen in de struiken worden dikker. En die koolmeesjes, kijk, ze ontdekken alvast het nestkastje in de tuin. Oh, wat willen we het graag, nieuwe energie opdoen: de explosie van de lente! Toch zit de vorst nog behoorlijk in de grond. We hebben geduld nodig.
Zit de lente vol met activiteit, in de winter grijp ik de kans om de stilte te voelen. Kan dat eigenlijk wel, zo midden in de Randstad? Ik weet zeker van wel. Natuurlijk niet op zondagmiddag, als iedereen naar buiten gaat en ook niet uren lang, want er komt altijd wel iets voorbij dat de stilte verstoord. Maar ik geniet van die korte stille momenten, als ik even alleen struin in het Bentwoud op de maandagmorgen. De sneeuw die knisperde onder mijn voeten, de mistdruppels op mijn wangen, de zon die even mijn zicht verblindt, zo laag als hij staat. Het brengt me even helemaal bij mijzelf. Een korte reset, zo vlak voor het uitbreken van alle activiteiten in 2017. De lente… Ik ben er bijna klaar voor!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21