Emma speelt de hoofdrol in de Zoetermeerse Sinterklaasvoorstelling. (Foto: Redline/Fred Roland)
Emma speelt de hoofdrol in de Zoetermeerse Sinterklaasvoorstelling. (Foto: Redline/Fred Roland)

Echte Zoetermeerse Sinterklaasvoorstelling in CKC

Actueel 76 keer gelezen

Ken je Emma al? Ze mag dan nog op de basisschool zitten, ze is mooi wel de bekendste vlogger van Zoetermeer. Als ze de intocht van Sinterklaas op het Nicolaasplein filmt met haar smartphone, ziet ze direct dat hier iets niet klopt. In welk avontuur is ze nu weer terechtgekomen?

Zoetermeer - Emma en het Pietenmysterie is een Sinterklaasvoorstelling die op zaterdag 3 en zondag 4 december te zien is in het CKC. Fred Roland van Redline Productions liep na het stoppen van ‘Kokende Koks’ al langer rond met ideeën voor een voorstelling. Hij legde contact met Sebastiaan Smits van Storytellers en een nieuwe productie was een feit.

Fred Roland: “Het is een echt Zoetermeers verhaal wat zich afspeelt op verschillende locaties in de stad en waarin een figuur als Swiebertje niet kon ontbreken.” Sebastiaan Smits tekende voor het verhaal. “Emma, Sam en Lars, de hoofdrolspelers in dit stuk, zijn helemaal van deze tijd. Continue bezig met vlogs die ze opnemen met hun smartphone. Filmpjes die terugkomen in de voorstelling.” Fred Roland: “Ze zijn ook bij de echte intocht in Zoetermeer geweest en hebben daar opnames gemaakt. Het zou dus zomaar kunnen dat je jezelf terugziet tijdens de voorstelling.”

Huilen

Tijdens het vloggen merkt Emma dat er iets aan de hand is met de Sint. Als ze hem opzoekt in het Pietenhuis in de Dorpsstraat is hij helemaal niet aardig tegen haar en ziet ze zelfs dat hij een beetje moet huilen. De hoofdpiet blijkt te zijn verdwenen. Hier moet meer achter zitten. Is haar aartsvijand professor Gerards bezig om het Sinterklaasfeest te verpesten? Of weet zwerver Thijs meer dan hij wil vertellen? Een ding is zeker, Emma gaat dit mysterie oplossen want het Sinterklaasfeest moet doorgaan.

Sebastiaan: “De liedjes zijn speciaal voor deze voorstelling geschreven door Adriaan Noordergraaf en Tjeerd de Haas. Het Digital Art Lab van het CKC heeft de filmpjes voor ons gemonteerd.” De cast is een mix tussen jonge en ervaren acteurs.”De voorstelling is een compleet andere verbeeldingswereld en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, en iedereen die nog in Sinterklaas wil geloven”, aldus Smits.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21