Jeroen, John (R) en dochter Tara verkopen prachtige bomen. (Foto: Robbert Roos)
Jeroen, John (R) en dochter Tara verkopen prachtige bomen. (Foto: Robbert Roos)

Kerstboomverkopers steunen project ‘Iedereen een Maaltijd’

Actueel 71 keer gelezen

De een houdt van koken, de ander van dansen. Zo heeft iedereen zijn eigen hobby om te beoefenen. Maar de broers Ruud en John houden er wel een hele bijzondere hobby op na. Elk jaar nemen zij in december een aantal weken vrij om kerstbomen te verkopen vanaf hun vaste stek tegenover de bioscoop op de hoek bij Shabu Shabu.

Zoetermeer - Met de verkoop van hun bomen ondersteunen ze ook elk jaar een goed doel. Dit jaar is dat de Zoetermeerse stichting ‘Iedereen een Maaltijd’ van Brenda Hartgring. John staat lachend tussen zijn bomen. Hij geniet zichtbaar. “Het is zo leuk om te doen. We zien elk jaar veel bekende gezichten die bij ons hun jaarlijkse kerstboom komen kopen.” Daarbij hebben de klanten heel wat te kiezen. John heeft bomen vanaf 40 centimeter tot een lengte van wel 5 meter. “Mooie kerstdennen en de naaldvaste Nordman. Allemaal afkomstig uit Denemarken en stuk voor stuk prachtexemplaren.” John en Ruud kiezen elk jaar een goed doel wat bij hun verkooppunt onder de aandacht gebracht wordt. John: “Het werk wat Brenda doet met haar stichting sprak ons zo aan dat we dit jaar voor stichting ‘Iedereen een Maaltijd’ hebben gekozen. We vragen onze klanten om houdbare voeding te doneren in de doos bij de ingang. Ook kinderspeelgoed is van harte welkom. Zo kunnen we iets moois betekenen voor mensen die wat minder te besteden hebben.” De aangeschafte bomen kunnen dankzij de ligging van het verkooppunt gemakkelijk afgehaald worden. Maar als u niet beschikt over eigen vervoer dan bezorgen de mannen hem gewoon bij u thuis. John: “Geen enkel probleem.” Er ligt al een enorme boom van zo’n vijf meter klaar om bezorgd te worden. John: “Deze boom doneren we aan jeugdzorgplus behandelcentrum Schakenbosch in Den Haag. Zij bieden jongeren met een verstandelijke beperking weer een toekomst en perspectief. Mooi werk wat een flinke boom verdient.” Als u met uw kinderen komt, dan staat er een grabbelton klaar en krijgen ze een lekker mandarijntje mee naar huis. Zo maken de broers er elk jaar weer een feestje van. John: “Mensen zijn dat van ons gewend. We scheppen graag een gezellig sfeertje waar ook ruimte is voor een gezellig praatje. Midden tussen kerstbomen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21