Afbeelding

2016 is het jaar van kledingbank MEVE

Actueel 94 keer gelezen

MEVE is dit jaar uitgegroeid tot een begrip in Meerzicht, Zoetermeer en daarbuiten! Wanneer Streekblad in december de verzorgde locatie aan het Dijkwater bezoekt maakt dit een enorme indruk. Wat een prachtig verzorgde plek is dit!

Zoetermeer - De stuwende kracht zit in de bezielende leiding van Raimond Pouw. Op de vraag hoe was 2016? Kan Raimond dan ook volmondig zeggen: “Het is óns jaar geworden. Ik heb al in 2015 tegen iedereen gezegd en het is uitgekomen en 2017 gaat ook goed worden. Sinds de actie van DGiZ (Doe Goed in Zoetermeer) worden hier dagelijks 30 tot 40 vuilniszakken gevuld met kleding, speelgoed, houdbaar voedsel en klein huisraad gebracht. Dat is de schuld van Leontien (voorzitter DGiZ) zegt hij met een brede grijns. Sinds die actie startte hebben mensen de weg gevonden en is de toestroom van spullen constant (hoog) gebleven! Raimond geeft een rondleiding. “Kijk hier is het afgiftepunt en die zakken (een aantal containers gevuld met oranje zakken) staan klaar voor de Stichting SAMS, daar gaat afgekeurde kleding heen die verder wordt verwerkt. Daar krijgen we 20 cent per kilo voor. Dat hebben we ook hard nodig want alleen de huur van deze locatie is 2000 euro per maand en we krijgen geen subsidie. Hier (hij wijst op een lange soorteertafel) staan dagelijks 4 tot 5 vrijwilligers de zakken ‘leeg te maken’ en uit te sorteren.” Raimond gaat voor naar een wat kleinere ruimte. “Hier staat normaal gekoeld voedsel maar het is nu omgetoverd in een knusse kerstgrot waar kerstdecoraties te koop zijn. Hier is de afdeling houdbaar en dit is de speelgoedgang. Wat hebben we een mooie Sinterklaas gehad met de actie met Zoetermeerse Albert Heijn filialen! De Goedzak-actie.” Dan komen we bij “Little Pasar Malam” met zeer betaalbare cadeautjes en dan de enorme winkel met kleding. Hier is het een drukte van belang. Je kunt hier kopen met je Meve-kaart, of tegen minima-prijzen. Dit geldt voor alle afdelingen. Iedereen is welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21