Lisanne Fons wordt in het zonnetje gezet door wethouder Vugs. (Foto: Robbert Roos)
Lisanne Fons wordt in het zonnetje gezet door wethouder Vugs. (Foto: Robbert Roos)

Wethouder zet mbo-uitblinker Lisanne in het zonnetje

Actueel 71 keer gelezen

Door Robbert Roos

Met haar lange blonde haren en sprekende blauwe ogen is Lisanne Fons uit Zoetermeer een knappe verschijning. Maar deze energieke jongedame heeft heel wat meer in huis. Afgelopen november werd zij verkozen tot landelijke MBO-uitblinker van het jaar. Nu mag zij zich een jaar lang ambassadeur van het MBO noemen.

Zoetermeer - Op woensdag 25 januari werd Lisanne door wethouder Isabelle Vugs in de bloemetjes werd gezet. “Ik heb nooit een moment aan je getwijfeld.” zegt de wethouder als ze Lisanne welkom heet. “Ik wist gewoon dat je zou winnen; je bent een topper.” De wethouder heeft een felicitatiekaart geschreven met een persoonlijke boodschap voor Lisanne: “Ik ben zo trots als een pauw. Je kunt zeggen dat je ervoor hebt moeten knokken.” Lisanne bloost een beetje van zulke mooie woorden maar er is niets aan gelogen. Toen ze vertelde dat ze agent wilde worden werd er al vroeg tegen haar gezegd: “daar ben je te dom voor.” Lisanne bewees het tegendeel en slaagde onlangs voor de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid. Momenteel is ze zich aan het voorbereiden op een vervolgstap naar de politieacademie. Als ambassadeur van het MBO vindt ze het leuk om voorlichting en workshops te geven op scholen, voorlichtingsdagen en beroepenfeesten. Lisanne: “Ik mag dit jaar het beroepenfeest Zoetermeer on Stage in de Dutch Innovation Factory openen.” De wethouder reageert enthousiast: “Wat leuk. Dan zien we elkaar daar weer.” Lisanne heeft nog meer afspraken staan. Volgende week brengt ze een bezoek aan minister Onderwijs Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker op het Binnenhof. Lisanne: “Ik mag met haar brainstormen over het MBO. Heel erg spannend. maar ik zit vol ideeën. Tegelijkertijd kan ik haar vertellen wat mijn medestudenten en leraren ervan vinden. Ik ben bezig met een goede voorbereiding en zet alles wat ik wil zeggen op papier.” Wethouder Vugs heeft gezorgd voor koffie, thee en gebakjes. Terwijl de camera’s flitsen ontvangt Lisanne een prachtige bos bloemen en een bon van een bekende cosmetica keten. “Niet dat je het nodig hebt hoor”, aldus een goedlachse wethouder. Maar met zulke doorzetters als Lisanne kun je als wethouder onderwijs alleen maar trots zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer gisteren
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt gisteren
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter gisteren 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer gisteren
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open gisteren 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2