Raoul (r) en Bas (m) koken in het restaurant van Rudi (r))
Raoul (r) en Bas (m) koken in het restaurant van Rudi (r))

Sterrenkoks koken bij De Heeren van Soetermeer

Actueel 76 keer gelezen

Door Robbert Roos

Rudi Seijdel heeft een hart voor horeca. Altijd vol passie is hij bezig met zijn restaurants. Bijvoorbeeld bij de Heeren van Soetermeer aan de Dorpsstraat 41, waar klanten weer gasten zijn, en het altijd genieten is. Op woensdag 8 februari is het dubbel genieten. Dan zal De Heeren van Soetermeer voor de 6e keer als pop-up sterrenrestaurant fungeren en koken er voor de gelegenheid niet één, maar zelfs twee sterrenkoks.

Zoetermeer - Raoul Meuwese en Bas Hoog komen beiden uit Zoetermeer en koken inmiddels al geruime tijd op topniveau. Raoul als keukenchef bij ‘De Hoefslag’ in Bosch en Duin, bekroond met een Michelin ster en een 22e plaats in de Lekker top 100, Bas onder de vleugels van Lijm & Cultuur in Delft waar hij meerdere keren per jaar een pop-up restaurant bestiert. Rudi Seijdel: “Raoul en Bas zijn beiden bekend in de regio waar de restaurants waar zij werken gevestigd zijn. Toch leek het hen leuk om ook in Zoetermeer aan hun naamsbekendheid te werken.” Raoul kookte al drie keer eerder in het pop-up sterrenrestaurant van Rudi, Bas deed dit tweemaal. Rudi: “8 februari wordt de eerste keer dat ze tegelijkertijd gaan koken. Een idee wat op een verjaardag is ontstaan.” Bas en Raoul zijn vroegere buurjongens van elkaar en kenden Rudi vanuit het uitgaansleven. Zo hebben zij nog regelmatig contact. Voor beide sterrenkoks is verandering van kookomgeving een manier om scherp te blijven. Raoul: “Je kookt met andere mensen en in een andere keuken dan je gewend bent maar dat is juist een leuke uitdaging. Je kennis delen met een nieuwe generatie koks is erg leuk om te doen.” Bas: “Het is wat informeler. Leuk om voor een aantrekkelijke prijs een product van hoog niveau te presenteren.” Zo betaal je voor een 6- gangendiner slechts € 55,- per persoon. Rudi: “Dit is inclusief lekkere amuses bij binnenkomst en friandises voor bij de koffie. Voor liefhebbers is er een speciaal (bob)wijnarrangement.” Raoul kookt vanuit de Franse traditie, maar dan wel met een moderne twist. Bas heeft Indische roots die hij combineert met een Franse basis met daarbij een voorliefde voor groenten, kruiden, bloemen en lichte zuren. Het menu staat nog niet vast maar de koks willen wel een tipje van de sluier oplichten. Het omvat onder andere Iberico, vossenbessen, coquille’s en, indien beschikbaar, verse Pieterman, een bijzonder visje uit de Noordzee. Bas: “Mooie gerechten maken door dicht bij jezelf te blijven. Als dat lukt ben ik tevreden Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus vooraf reserveren is gewenst. info@deheerenvansoetermeer.nl of via 079-8890777

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21