Alfred van der Heuvel, Alexandra Alphenaar en Joey Ferre. (Foto: Mieke van der Raay)
Alfred van der Heuvel, Alexandra Alphenaar en Joey Ferre. (Foto: Mieke van der Raay)

Lichaamstaal onder de loep in een leuke theatershow

Actueel 80 keer gelezen

Door Robbert Roos

Hoe maak je een verpletterende indruk op die persoon waar je voor gevallen bent? Waarom liegt iemand als hij in de ogen wrijft? Waar laat je je handen als je een toespraak houdt? Hoe geef je iemand een hand? Volgens de voorstelling Body Language maakt je lichaamshouding maar liefst 95% deel uit van alles wat je communiceert en je spraak slechts 5%. Lichaamstaal, oftewel Body Language is dus belangrijker dan je denkt. Wat straal je uit, of beter gezegd; wat wil je vertellen?

Zoetermeer - Het stuk is gebaseerd op de bestsellers van communicatiedeskundigen Barbara en Allan Pease.

Acteurs Alexandra Alphenaar en Joey Ferre nemen je mee in de wondere wereld van gebaren tijdens een stoomcursus lichaamstaal. Ze gaan in het publiek op zoek naar de ultieme loser. Na een afvalrace blijft Alfred van den Heuvel over als ideale kandidaat. Hij is ontslagen én gescheiden en op beide gebieden is er weinig ontwikkeling. Alphenaar en Ferre beloven hem, na deelname aan de stoomcursus, een nieuwe baan én een nieuwe vrouw. Maar voor het zover is, wordt hij eerst flink aan de tand gevoeld.

De voorstelling is een feest van herkenning. Na afloop kun je nooit meer op dezelfde manier naar anderen kijken en ga je beter letten op de houding van je armen, of de stand van de voeten tijdens een gesprek. Iets simpels als een handdruk blijkt van grote betekenis. Ben je een duwer of een trekker? Een krik of juist een dode vis? Achter elk gebaar wat we maken schuilt een wereld van betekenissen. Het maakt Body Language niet alleen tot een luchtig stuk vermaak maar ook tot iets educatiefs waar je echt iets aan hebt.

Het stuk is een productie van Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment onder regie van Paul van Ewijk. Het decor met een levensgrote afbeelding van ‘De Mens’ van Leonardo da Vinci is simpel maar doeltreffend. Grappig zijn de momenten dat de situatie even terug- of vooruit gespoeld wordt, en ‘Ticket-to-the-Tropics’ van Gerard Joling op onregelmatige tijden terugkeert. Het stuk heeft af en toe verrassende wendingen en wordt op energieke wijze gespeeld doorspekt met een flinke dosis humor. Na afloop weet je in elk geval precies wat we zeggen zonder dat we het zeggen.

Kaarten

De voorstelling is op vrijdag 17 maart om 20.15 uur te zien in de grote zaal van het Stadstheater. €29,50 (inclusief pauzedrankje). Kaarten zijn te reserveren via www.stadstheater.nl, aan de kassa van het Stadstheater of via telefoon: 3427565.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 23 uur geleden 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer gisteren
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open gisteren 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder gisteren
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00