Dennis Fils is de nieuwe chef van de Heeren van Soetermeer.
Dennis Fils is de nieuwe chef van de Heeren van Soetermeer.

Nieuw concept en nieuwe chef voor De Heeren van Soetermeer

Actueel 73 keer gelezen

Zoetermeer - Per maart 2017 hebben de Heeren van Soetermeer een complete verbouwing gehad om een geheel nieuw en uniek concept: -REAL GOOD MEAT- te starten. Ook heeft de Heeren van Soetermeer een nieuwe chef aangetrokken.

Het oude geboortehuis van keurslager Piet van den Berg, waar De Heeren van Soetermeer gevestigd is, is nu volledig ingericht om puur, diervriendelijk en lokaal vlees te bereiden door middel van o.a. een Mibrasa, een smoker én een eigen rijpingskast. Het concept is uniek in Zoetermeer en is erg succesvol. Om deze conceptverandering succesvol door te zetten hebben ‘De Heeren’ ook een nieuwe chef aangetrokken, chef-kok Dennis Fils. Dennis is voor dit concept getraind en begeleid door o.a Piet van den Berg zelf en de BBQ-goeroe van Nederland: Jeroen Hazebroek. Beide waren trouwens ook actief als jurylid voor de BBQ MASTERS 2017 regio Haaglanden tevens gehouden bij De Heeren van Soetermeer.

Chef-kok

De 32-jarige chef-kok Fils uit Den Haag begon op zijn 15e met koken en heeft onder andere bij restaurants als Spijs in Scheveningen en BO & RO in Zoetermeer zijn werkervaring opgedaan. Toen hij het aanbod van ‘De Heeren’ kreeg kon hij niet wachten om dit nieuwe concept, en dus de nieuwe uitdaging, met twee handen aan te pakken! Zelf vindt de chef het leukste aan dit concept om middels de Mibrasa op houtskool te koken. Daarnaast kan de chef vanwege zijn ervaring en trainingen gerechten als pulled pork en brisket helemaal op eigen wijze bereiden op de pellet smoker. ‘’Op deze manier geven we flink wat extra aandacht aan onze producten, waardoor de smaak uniek wordt’’, aldus Dennis.

Bij restaurant Spijs, het restaurant waar Dennis zijn eerste baan als kok aangeboden kreeg, behaalde de chef zijn leermeester certificaat. Voor leerling-koks is het nieuwe concept van De Heeren van Soetermeer een uitstekende en uitdagende plek om stage te mogen lopen en onder leiding van Dennis alles te leren over deze bijzondere manier van koken. De chef vindt het zelf ook erg belangrijk om zijn kennis over te dragen en zo te helpen bouwen aan een nieuwe generatie koks. Met veel plezier kijkt de chef uit naar zijn verdere functie als chef-kok en om met zijn kennis en kunde het mooie concept van de Heeren van Soetermeer te mogen blijven bewaken.

Contact

De Heeren van Soetermeer is gevestigd aan de Dorpsstraat 41, 2712 AC Zoetermeer, T: 079-8890777. W: www.deheerenvansoetermeer.nl

E: info@deheerenvansoetermeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21