Afbeelding

Iedereen plezier in de week van de Alfabetisering

Actueel 59 keer gelezen

Zoetermeer - De Week van de Alfabetisering begint op maandag 9 september. Gedurende deze week zijn er iedere dag leuke activiteiten voor alle Zoetermeerders.

Het Digi-Taalhuis in het Forum, de hoofdvestiging van de Bibliotheek organiseert activiteiten met haar taalpartners. “Verhalen uit de eigen cultuur” is voor kinderen, ouders en andere belangstellenden. Onder het genot van zelf meegenomen lekkers genieten we van verhalen uit allerlei culturen. De 1001- nachten is een onuitputtelijke schat van verhalen van dappere helden, sluwe dieven, verleidelijke prinsessen, suffe koningen en mysterieuze djinns. Sahand Sahebdivani is meesterverteller en muzikant. Geboren in Iran, en getogen in Nederland. Kom op woensdag 11 september vanaf 12.30 uur genieten van zijn verhalen in het Forum.

Voor iedereen die taalvrijwilliger is of interesse heeft om taalvrijwilliger te worden organiseert het Digi-Taalhuis in het Forum op donderdagavond van 18.30 tot 22.00 uur “Taalvrijwilligers in het Zonnetje”. Wethouder Jan Iedema zal de taalvrijwilligers in het zonnetje zetten. U krijgt informatie over de vacatures voor taalvrijwilligers bij de taalpartners. Er zijn interessante workshops over interculturele communicatie en activerende werkvormen.

Test uw eigen taalvaardigheid en krijg een lekker ijsje op het Promenadeplein op zaterdag 14 september. Om 11.30 uur zal wethouder Ingeborg ter Laak - de ijskar openen door als eerste een taaltest te maken en een lekker ijsje op te peuzelen.

Er zijn nog veel meer activiteiten! Deze zijn te vinden www.weekvandealfabetisering.nl. Het Digi-Taalhuis is een samenwerkingsverband van verschillende Zoetermeerse (taal) organisaties.

Adres Digi-Taalhuis:

Stadhuisplein 1

Zoetermeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer gisteren
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt gisteren
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter gisteren 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer gisteren
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open gisteren 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2