Afbeelding
Foto: Robbert Roos

Vertrekt Boerderij uit Zoetermeer ?

Actueel 54 keer gelezen

Robbert Roos

Optioneel naar andere gemeente

‘Cultuurpodium Boerderij zoekt ambitieuze gemeente’ zo valt er te lezen op de website van het Zoetermeerse Cultuurpodium. Een ludieke actie als antwoord op de voorgenomen gemeentelijke bezuinigingen. Maar dat is dan ook het enige wat er leuk is; voor de rest zijn de komende bezuinigingen allesbehalve dat. Vandaar dat Cultuurpodium Boerderij kijkt naar andere opties.

Zoetermeer - Direct nadat Cultuurpodiumdirecteur Arie Verstegen het bericht geplaatst had stroomden de reacties op social media binnen. Het laat zien dat Cultuurpodium Boerderij voor veel inwoners van grote waarde is. “Ik las het bericht over de voorgenomen bezuinigingen ergens op social media” vertelt Verstegen. “Ik wist echt even niet wat ik zag. We praten al jaren over uitbreiding van de Boerderij. Daar is nu een dikke streep doorheen gezet. Alle voorgaande gesprekken en onderzoeken zijn voor niets geweest.” En dat zorgt voor zorgen bij de 120 vrijwilligers. “Die willen ook graag weten waar ze aan toe zijn” legt Verstegen uit. Ook het publiek, wat jaarlijks met zo’n 50.000 personen uit binnen- en buitenland het Cultuurpodium Boerderij bezoekt is bezorgd. “Ik concludeer hieruit dat de Gemeente Zoetermeer niet alleen de Boerderij in de steek laat, maar ook alle burgers van Zoetermeer en omgeving die met veel plezier de concerten bezoeken” valt er te lezen op Facebook. “Gemeente Zoetermeer, dit kan echt niet” luidt een andere reactie. Een van de personen is zelfs een petitie op internet gestart om Cultuurpodium Boerderij voor Zoetermeer te behouden. Zit er een verhuizing naar een andere plaats aan te komen vragen we Verstegen? “Kijk, het bericht is met een knipoog geschreven, maar tegelijkertijd moet ik ook verder kijken. Mij is gevraagd om zitting te nemen in een commissie die de visie voor 2020/2023 op moet stellen, terwijl onze eigen visie aan de kant geschoven is. Daar begrijp ik helemaal niets van” verzucht Verstegen dan ook. En als een andere gemeente interesse heeft? “Dan ben ik de eerste om te gaan praten” geeft Verstegen eerlijk toe. “We hebben een goede reputatie opgebouwd met een internationale uitstraling. Dat is niet alleen goed voor ons, maar ook voor Zoetermeer. Artiesten bezoeken ons graag en ook het publiek weet ons erg te waarderen. Veel artiesten en bezoekers blijven een nachtje slapen in een van de Zoetermeerse hotels. Zo creëren wij ook economische spinoff in de rest van de stad. Wij zijn als Cultuurpodium Boerderij een culturele aanwinst voor elke gemeente die net zo ambitieus is als wij.” Nu al wordt Verstegen gevraagd om ook in andere, soms hele grote zalen, in de omgeving te programmeren. “Wat wij hier neerzetten is gewild, ook in andere steden. Het is jammer dat de gesprekken over uitbreiding veel te vrijblijvend zijn geweest. Door alle plannen is nu een streep gezet. Het voorstel ligt bij de raad, het is nu aan hen om hier iets van te vinden. Maar als er iemand belt” besluit hij met een knipoog. Hij maakt zijn zin niet af, maar zijn blik is veelbetekenend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21