Afbeelding

BSC’68 wint ook tweede wedstrijd

Actueel 47 keer gelezen

Zoetermeer - Zaterdag stond voor BSC’68 de thuiswedstrijd tegen Cabauw op het programma. De groenwitten bleken een maatje te groot voor de jonge ploeg, gemiddeld rond de 20 jaar, uit Cabauw en wisten na een zeer goed eerste half uur met een 4-0 ruststand, uiteindelijk met 6-2 te zegevieren.

De thuisclub begon met de wind in de rug overtuigend aan de wedstrijd en zette de tegenstander met veel druk en snel combinatiespel vast op eigen helft. Na ruim vijf minuten was het al raak. Een voorzet van rechts werd door Robin Bouwmeester met veel precisie voor de voeten van Lijon Korving gekopt en die wist wel raad met dit buitenkansje: 1-0. Vlak daarna verdubbelde Lody Dijkhuizen met een lob over doelman Jeroen van Kats van Cabauw de score (2-0). De Schadenetboys gaven ook na deze voorsprong de tegenstander geen mogelijkheid om uit te breken en hielden met name via uitblinker Jop Splitthoff de tegenstander onder druk. Sterker nog BSC’68 voerde de score verder op door een eigen doelpunt van Koen van Klaren (na een prima actie van Falco Henzen) en opnieuw Lijon Korving uit een slimme steekbal van Remco Bor. Na een half uur liet de thuisclub de teugels wat vieren zonder dat tot kansen leidde voor de ploeg uit Cabauw. De ploegen gingen met een 4-0 ruststand aan de thee.

De tweede helft was voor het publiek veel minder aantrekkelijk om naar te kijken. Al na een paar minuten wist Cabauw, na een onachtzaamheid in de verdediging van BSC’68, tegen te scoren door Friso Nagel (4-1). Het prima combinatiespel uit de eerste helft was, door (te) veel lopen met de bal en het nodige egoïsme nauwelijks meer te zien. Toch wist BSC’68, via de voor Nick Holstege invaller Guido de Peinder, nog tweemaal te scoren. Aanvoerder Friso Nagel van Cabauw maakte, na onnodig balverlies van de groenwitten, uit een prima genomen vrije trap zijn tweede treffer van de middag. Vlak voor tijd kreeg BSC’68 nog de mogelijkheid om vanuit een penalty de score verder op te voeren. Guido de Peinder schoot deze echter te zacht in waardoor doelman Jeroen van Kats de bal wist te keren. Met een 6-2 stand besloot de prima fluitende scheidsrechter Sleeuwenhoek een einde te maken aan deze sportieve wedstrijd.

Door deze overwinning staan de Schadenetboys samen met Floreant aan kop van de ranglijst in de 4e klasse C. Zaterdag aanvang 14.30 uur speelt BSC’68 wederom thuis, nu tegen GSV uit Gouda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2