Afbeelding

Zorgen om ongeregeldheden in het Stadshart

Actueel 63 keer gelezen

Door Hélène Ouwerkerk

De gemeente Zoetermeer gaat in overleg met de horeca-ondernemers uit het Stadshart om te bekijken hoe de ongeregeldheden als van afgelopen zaterdag de kop kunnen worden ingedrukt. Zaterdag was burgemeester Aptroot zelf aanwezig tijdens een stapavond toen het flink uit de hand liep.

Zoetermeer - “Onacceptabel”, noemt burgemeester Aptroot de ongeregeldheden. “Stevig ingrijpen door politie was nodig. Hoop dat de aanhoudingen door flinke straffen worden gevolgd. Grote waardering voor de inzet en het optreden van onze agenten. Sterke afkeuring van het gedrag van sommige uitgaanders”, aldus burgemeester Aptroot op Facebook.

Bij de ongeregeldheden was niet alleen de ME aanwezig maar waren er ook agenten met honden om de boel weer rustig te krijgen.

Volgens een horeca-ondernemer van het Oostwaarts is er een verband tussen de sluiting van Magnum en Cobra en de feesten die Clooney op zaterdag houdt. “De dj’s en rappers die voorheen bij Magnum en Cobra kwamen, komen nu bij Clooney. Het zijn artiesten die een bepaald publiek aantrekken”, zegt hij. Ook een woordvoerder van de gemeente heeft deze geluiden uit de stad gehoord.

De onrust van afgelopen zaterdag is niet voor het eerst. Al vaker hangt er op zaterdagavond, wanneer er optredens zijn, een grimmige sfeer rond de uitgaansgelegenheden.

Zoetermeer - “Terwijl wij er als ondernemers alles aan doen om de zaak maar ook de pleinen veilig te houden”, reageert de horeca-ondernemer van het Oostwaarts. Alle horeca-ondernemers zijn verenigd in het Veilig Stappen Overleg. Een woordvoerder van de gemeente: “Mogelijke maatregelen worden bekeken en er is overleg met de ondernemers. De horeca ondernemers zijn verantwoordelijk voor wat er in en in de nabije omgeving van hun bedrijf gebeurt. Een convenant biedt geen garantie dat er nooit wat gebeurt. Het gesprek gaat over aanvullende afspraken.” De horeca-ondernemer vertelt dat er zaterdag een schouw is om donkere en onveilige plekken in kaart te brengen.

Eerder waren er problemen in het Van Tuyllpark met schietpartijen bij de nachtclubs daar. Deze zaken, Cobra, Magnum en El Sultana zijn toen op last van de burgemeester gesloten. Magnum en El Sultana zijn onlangs weer open gegaan.

René Boogaart, eigenaar van onder andere Clooney, is om een reactie gevraagd. Hij onthoudt zich nu van commentaar maar komt volgende week met een uitgebreide reactie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 23 uur geleden
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 23 uur geleden 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer gisteren
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open gisteren 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder gisteren
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11