Afbeelding

Thrillerschrijfster Margje Woodrow op MAVO Zoetermeer

Actueel 71 keer gelezen

Zoetermeer - In het kader van de boekenweek voor jongeren, was Margje Woodrow, schrijfster van jeugdthrillers, dinsdag op bezoek bij MAVO Zoetermeer. De boekenweek duurt nog t/m 29 september.

Margje Woodrow is een van de drie schrijvers die voor de verhalenbundel 3PAK een verhaal heeft geschreven. 3PAK bevat drie korte verhalen van drie aansprekende schrijvers. 3PAK is geschikt om leerlingen in het vmbo, havo én vwo op een toegankelijke manier in aanraking te laten komen met verhalen.

Margje Woodrow heeft in 4 klassen een klassengesprek gehouden over haar werk als schrijfster. De leerlingen hadden het bezoek voorbereid door een aantal vragen te bedenken. Dit waren uiteenlopende vragen over haar leven, haar werk en of haar ervaring ook vaak terugkomt in haar boeken. Op alle vragen gaf Margje duidelijk en open antwoord. Ze speelde leuk in op de reacties van de leerlingen en weet heel goed wat er speelt onder de jeugd. Ook heeft Margje een klein tipje van de sluier opgelicht over haar nieuwe boek. Leerlingen mochten al feedback geven over een paar stukjes die ze heeft voorgelezen. De leerlingen hebben een goed beeld gekregen van Margje als persoon en als schrijfster.

De leerlingen uit klas drie krijgen nog een vervolgopdracht. Zij moeten een trailer maken bij een van de boeken van Margje Woodrow. Ook hiervoor heeft Margje in de klassen tips gegeven. Uiteindelijk worden al die trailers vertoond op het thrillerfestival, dat eind oktober plaatsvindt. Bij dat thrillerfestival zal Margje Woodrow ook aanwezig zijn om te beoordelen wie de beste trailer heeft gemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21