Afbeelding

Judith Hill heeft iets speciaals voor haar fans in petto

Actueel 205 keer gelezen

Robbert Roos

Als je achtergrondzangeres bent geweest voor grote artiesten als Michael Jackson, Elton John en Stevie Wonder dan heb je op zich al niets te klagen. Toch is het voor zangeres Judith Hill de normaalste zaak van de wereld. Nadat Rolling Stone haar omschreef als ‘Stellar powerhouse vocal’ ging het hard. Haar verhaal zat al in de film ‘Twenty Feet From Stardom’ van regisseur Morgan Neville, een verhaal dat achtergrondzangers en -zangeressen in de spotlight zet. Op tien november staat ze op het podium bij Cultuurpodium Boerderij.

Zoetermeer - Het vorige optreden bij Cultuurpodium Boerderij staat nog diep in ons geheugen gegrift. Het behoorde tot een van de meest spraakmakende optredens van dat jaar. En nu is Judith terug. Sinds een aantal jaren treed Judith zelf in de spotlights. Eerst door deel te nemen in de Amerikaanse The Voice, daarna met het uitkomen van haar debuut ‘Back in Time’, een album dat ze met Prince produceerde en uitkwam op zijn label NPG Records. De rol van frontster bevalt haar dan ook prima. Het album bevat alles wat je van zo’n samenwerking mag verwachten: funk, soul en r&b op zijn best, gebracht door een stem die het grote podium verdient. “Golden Child” (2018) wordt door critici bestempeld als één van de beste soulpopplaten van het jaar. “Het mooie aan soulmuziek vind ik de rauwheid. De muziek is puur, van hart tot hart” vertelt de zangeres openhartig. “Het geeft energie, en zorgt tegelijkertijd voor verbinding. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Muziek verbindt mensen.” Inspiratie kan overal vandaan komen. “Door muziek te maken op het podium en de energie te ervaren die het publiek met zich meebrengt. Nieuwe muzikanten te ontmoeten en samen muziek te maken ontstaan vaak mooie nieuwe dingen. Verschillende culturen en invloeden met elkaar combineren tot een nieuw geheel geeft veel voldoening.” Judith kijkt erg uit naar het optreden in Nederland. “De vorige keer gaf veel voldoening. Leuk om straks weer terug te zijn.” Het spelen met haar eigen band geeft veel voldoening. “Het is zo bijzonder om de juiste mensen om je heen te verzamelen en samen een complete show neer te zetten. Momenteel leg ik de laatste hand aan een nieuw album. Tijdens het optreden spelen we naast de bekende nummers van mijn laatste twee albums ook volop nieuw materiaal. ‘We’ve got something very special cooking for you right now.”

Kaarten

Datum: zondag 10 nov 2019 CreativeColors Zaal Cultuurpodium Boerderij 

Zaal open: 19:30 Aanvang: 20:00 Voorverkoop: 30,- (incl. servicekosten) Dagkassa: 30,50 Kaarten verkrijgbaar via www.cultuurpodiumboerderij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1