Afbeelding

ONC Parkdreef gaat vier dagen lang Glazen Huis in voor KWF

Actueel 56 keer gelezen

Medewerkers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen begin juni 2020 mee aan Alpe d’HuZes. Fietsend, hardlopend of wandelend beklimmen zij zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Ook de opbrengsten van alle andere goede doelenacties van ONC Parkdreef, zoals het Glazen Huis, komen dit schooljaar ten goede aan het onderzoek naar kanker.

Zoetermeer - Een van de hoogtepunten van de acties is het – inmiddels traditionele – Glazen Huis. In de week voor de kerstvakantie laten vijf docenten zich vier dagen lang opsluiten in het ‘Glazen Huis’ dat in de aula wordt gebouwd. Tijdens hun verblijf leven de docenten op sapjes en ze slapen ook in het huis. Zij zijn te volgen via een livestream. De hele week zijn er in en om het huis allerlei activiteiten om geld op te halen. Leerlingen kunnen tegen betaling langskomen voor quizjes, spelletjes, karaoke en muziek maken. ‘s Avonds is er een Fifa Game toernooi, een pubquiz, een sportavond met verschillende workshops zoals kickboksen, trampoline springen en klimmen. Op donderdag 19 december is er een Charity Day met een markt, een veiling en allerlei activiteiten voor leerlingen, familie, vrienden en andere belangstellenden. Aan het eind van deze dag worden de docenten uit het Glazen Huis bevrijd door Brenda Tholens, voormalig Chef de Mission van Alpe d’HuZes, en wordt het tot dan toe behaalde bedrag bekend gemaakt. Stefan Rademaker, docent Engels, is een van de initiators én een van de 16 personen die in juni de berg opgaan. “We zijn al flink aan het trainen. Je moet wel fit zijn om lopend of op de fiets de Alpe d’Huez op te komen.” Ondertussen organiseren leerlingen en medewerkers van alles om zo veel mogelijk geld op te halen. Een sponsorloop, statiegeldflessen inzamelen, fotoshoots, oliebollen en stroopwafels verkopen. Op 12 december is er een kerstmarkt waarop iedereen welkom is. Rademaker: “Bij onze vorige goede doelenactie haalden we al 9000 euro op. Ons streefbedrag is nu twintigduizend euro.”


Groot verdriet
ONC Parkdreef is persoonlijk zeer betrokken bij dit doel. De school heeft in korte tijd een collega, een ex-collega en een leerling verloren aan kanker. Rademaker: “We hebben van dichtbij meegemaakt wat een afschuwelijke ziekte kanker is en hoeveel verdriet het teweeg brengt. Bijna iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel iemand verloren aan kanker. Deze ziekte moet zo snel mogelijk de wereld uit.” Doneren kan via: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ONC-Parkdreef.

Bij Alpe d’HuZes komt elke gedoneerde euro direct en voor honderd procent ten goede aan kankeronderzoek.”


Wilt u ONC Parkdreef steunen met de actie voor het KWF? Doneren kan via: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ONC-Parkdreef.

Ook is iedereen welkom op de kerstmarkt en de Charity Day. Kijk voor tijden en activiteiten op: parkdreef.onc.nl.

Sluiten

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21