Ruud Steggerda blij met duidelijkheid over evenementenkalender. Foto: Fred Roland
Ruud Steggerda blij met duidelijkheid over evenementenkalender. Foto: Fred Roland Foto: Fred Roland

“Dit geeft in elk geval duidelijkheid”

Actueel 60 keer gelezen

Hélène Ouwerkerk

Evenementen karakteristiek voor Zoetermeer

Floravontuur

Floravontuur Promotie Zoetermeer is een promotiebureau dat in Zoetermeer grote evenementen organiseert zoals Bevrijdingsfestival, Klassiek Zoetermeer en Culinair. Daarnaast ondersteunt het bureau tal van initiatieven in de stad.

Afgelopen maandag was de boodschap duidelijk. Er zijn tot 1 juni geen evenementen en samenkomsten meer ook voor minder dan 100 personen. Een teleurstelling natuurlijk voor Ruud Steggerda, directeur van Promotie Zoetermeer en zijn team. “Maar”, zegt Steggerda. “Dit geeft in ieder geval wel duidelijkheid.”

Zoetermeer - De maatregel komt voor de directeur niet onverwachts. “De afgelopen week werd er op alle fronten afgewacht. Nu weten we in ieder geval waar we aan toe zijn en dat geeft rust”, aldus Steggerda. “Het vieren van de vrijheid op 5 mei was voor Floravontuur geen vanzelfsprekendheid, sinds de eerste maatregelen in Nederland werden genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich te snel zou verspreiden. Het is een verstandig besluit, maar het is wel een enorme teleurstelling voor alle enthousiaste bezoekers en artiesten, betrokken partners en sponsoren.

Of alle evenementen na 1 juni in volle omvang door kunnen gaan is volgens hem onzeker. “Het organiseren van het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer is geen vanzelfsprekendheid. Dit is onder meer afhankelijk van de beperkende werking van de maatregelen die nu en na 1 juni gelden op de voorbereidingen en de organisatie. Maar uiteraard ook hoe de horecabranche zich de komende tijd gaat staande houden. Vooralsnog blijft Culinair Zoetermeer op de agenda staan. We zien er naar uit om weer mooie evenementen voor onze stad te organiseren en te ondersteunen.

Volgens Steggerda trekt de crisis een zware wissel op Zoetermeer. “Juist onze stad onderscheidt zich door het aanbod van attracties, vrijetijd en evenementen. Dit treft heel veel bedrijven die hun geld verdienen met publieksevenementen”, aldus Steggerda.

Hoe de financiële consequenties zijn weet Steggerda nog niet. “We zijn met de gemeente in gesprek over hoe met de annulering van het Bevrijdingsfestival kan worden omgegaan. Over de uitkomst kan nu nog niets worden gezegd. Ook in dit geval worden verschillende scenario’s onderzocht.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21