Koning Willem-Alexander in gesprek met 2 vrijwilligers in de Hof.  Fred de Grunt en Inge van den Dobbelsteen. Foto: Stefan van der Kamp.
Koning Willem-Alexander in gesprek met 2 vrijwilligers in de Hof. Fred de Grunt en Inge van den Dobbelsteen. Foto: Stefan van der Kamp.

Koning bezoekt de Hof van Seghwaert

Actueel 67 keer gelezen

Simone Langeveld

En petit comité zou de bijeenkomst zijn. De directeur van het Oranjefonds komt langs en dit als afsluiting van het driejarige subsidie-traject de ‘Kracht van groen Erfgoed’ dat het Oranjefonds de afgelopen jaren financierde. Een paar leden van het eerste uur zouden er zijn: Suzanne Verboon van de Hof van Seghwaert, Simone Langeveld van Buurttuin Zoete Aarde, Ep Booneman van de Natuurtuin in het Westerpark, Mirjam van Bijnen van Stichting Piëzo en Jan van der Graaf van het Gilde.

Zoetermeer - Wat een bijzondere verrassing dat de beschermheer van het Oranjefonds ZKH Willem-Alexander er ook was! Een heel uur. En ja, we konden met hem in gesprek en vertellen dat het een heel unieke (geheel) vrijwillige groene samenwerking is de club van ‘Groen Erfgoed’. De leden zochten in beginsel verbinding om elkaars groene burgerinitiatieven te steunen en informatie uit te wisselen over de ervaringen met de belangrijkste faciliterende partij: de gemeente Zoetermeer. En doen dat nog steeds. Bert Dekkers het brein achter deze vruchtbare samenwerking kon er vandaag helaas niet bij zijn ivm met zijn gezondheid, en ook Ep van de natuurtuin liet zich vervangen door Piet de Kam. Met de andere spelers aan de tafel van dit groene, sociale, ondernemende én verbindende overleg: zoals Ronald Baptiste, mensen van wijktuin Noordhove en van het voedselbuurtbos Geuzegroen zou ivm Covid-19 een te grote groep worden. Suzanne Verboon die de koning en Sandra Jetten rondleidde: “Complimenten aan ons allemaal. Toch bijzonder dat we er in Zoetermeer zo goed in slagen om ‘groen’ in het zonnetje te zetten.” Met dit allemaal bedoelt ze álle vrijwilligers van de verschillende groene initiatieven. Zoveel mensen die geheel onbezoldigd werken aan prachtige groene ontmoetingsplekken voor de stad. Zij maken deze locaties zo toegankelijk mogelijk voor iedereen in de buurt. Vraag van de koning: “Krijgen de vrijwilligers soort punten voor hun vrijwilligerswerk?” Jan van Gilde Zoetermeer: “Jazeker, verbinding, motivatie én een mooie plek in het groen.”

Groen is zichtbaar verbindend

Dat groen verbindt daarover zijn de leden van de kerngroep Groen Erfgoed het al jaren eens. Deze unieke samenwerking werd maandagmiddag 29-6 bekroond met een bezoek van koning Willem-Alexander. Hij werd begeleidt door de onlangs (23 maart) aangetreden nieuwe voorzitter van het Oranjefonds: Sandra Jetten. Suzanne Verboon uit het bestuur van de Hof van Seghwaert mocht de koning rondleiden door de prachtige toegankelijke perenboomgaard de Hof van Seghwaert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21