Ruud Steggerda en Sven Ruggenberg op de e-chopper. Foto: Fred Roland
Ruud Steggerda en Sven Ruggenberg op de e-chopper. Foto: Fred Roland Foto: Fred Roland

‘Fijn, weer wat te doen in de stad’

Actueel 56 keer gelezen

Kleine voorstellingen en exposities in de stad

Hélène Ouwerkerk

Voor Ruud Steggerda, directeur Floravontuur, was het even slikken toen door de coronacrisis een streep door alle evenementen werd gezet. En hoewel op dit moment nog helemaal niet bekend is wanneer er wel evenementen kunnen gaan plaatsvinden, heeft Steggerda en zijn team zich herpakt en organiseren ze in aangepaste vorm toch leuke dingen voor de stad. Het nieuwste project: de Cultuurzomer.

Zoetermeer - Voor de Cultuurzomer werkt Floravontuur samen met het Cultuurfonds van cultuurmakelaar Sven Ruggenberg. Ook Ruggenberg zag in het Zoetermeerse veld een dramatisch effect. “Zoveel aanvragen die vanwege de regelgeving niet door konden gaan”, zegt hij. Nu er weer een versoepeling mogelijk is sloegen Steggerda en Ruggenberg de Cultuurzomer de handen ineen. Voor Steggerda een vervolg op ‘Bruis in huis’ en de digitale versie van ‘Gluren bij de buren’. “Toen we voor ‘Bruis in huis’ de eerste pubquiz hadden gehouden, kregen we al snel de vraag wanneer er weer een quiz kwam”, vertelt de directeur. “Ook ‘Gluren bij de buren - de thuiseditie’ werd goed ontvangen. Nu er 30 mensen en straks per 1 juli 100 mensen bijeen kunnen komen. willen we de inwoners verrassen tijdens de Cultuurzomer. Kleinschalige optredens maar ook met een streaming variant.”

De cultuurzomer is een gezamenlijk initiatief van Floravontuur en Cultuurfonds Zoetermeer. “Veel cultuurmakers zitten noodgedwongen thuis maar willen zo graag weer iets maken”, zegt Sven Ruggenberg. “Weer optreden, hoe kleinschalig misschien ook.” Ruud Steggerda vult aan: “En we zitten met tal van culturele instellingen zoals de Boerderij en het Stadstheater die graag weer hun podium beschikbaar maken. Hoe mooi zou het zijn dat we deze partners kunnen helpen met een mooie zomerprogrammering? Daarom roepen we alle makers op om hun ideeën te delen”

Ook in de stad zien Ruud Steggerda en Sven Ruggenberg volop mogelijkheden. “Kunstroutes waarbij mensen kunst voor de ramen hangen en de architectuurommetjes. Daarnaast gaat Floravontuur deze zomer ook e-choppers verhuren waarmee mensen door de stad kunnen toeren”, vertellen ze enthousiast. “Het belangrijkste is dat er weer wat te doen is in de stad. Zeker nu veel mensen dit jaar thuis blijven.”

“Het zijn kleinere evenementen waarmee we op de korte termijn in een behoefte kunnen voorzien”, zegt Ruud Steggerda. Op de vraag hoe het evenementen-seizoen er volgend jaar uit gaat zien en of we weer op een overvolle Markt Bevrijdingsdag vieren, durft de directeur nog niets te zeggen. “Het is moeilijk om in een glazen bol te kijken en met 5 mei hebben we ook gelijk de grootste uitdaging te pakken. Maar toch hoop ik dat we volgend jaar 76 jaar vrijheid kunnen vieren”, zegt hij.

Heb jij een goed initiatief dat past binnen de maatregelen? Of is je voorstelling, evenement of project afgelast en wil je toch kijken wat er wél mogelijk is? Laat het dan weten via www.cultuurzomer079.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21