Burgemeester Michel Bezuijen verruilt Rijswijk binnenkort voor Zoetermeer. Foto: Robbert Roos
Burgemeester Michel Bezuijen verruilt Rijswijk binnenkort voor Zoetermeer. Foto: Robbert Roos Foto: Robbert Roos

‘Ik kijk uit naar de samenwerking’

Actueel 101 keer gelezen

“Ik hou van eerlijkheid en duidelijkheid’

Robbert Roos

Michel Bezuijen is voorgedragen als burgemeester van Zoetermeer. Een stap die over het algemeen met veel enthousiasme werd ontvangen. ‘t Streekblad ging met hem in gesprek over zijn ambtsperiode in de gemeente Rijswijk en zijn blik op Zoetermeer. Want een ding is zeker; Rijswijk gaat hun geliefde burgemeester missen.

Rijswijk/Zoetermeer - Binnenkort trouwen, later dit jaar het burgemeesterschap van Zoetermeer. Is 2020 het jaar van de grote stappen voor Michel Bezuijen? “Sommige dingen plan je, andere niet”, reageert Bezuijen met een lach. “Ook door corona is 2020 sowieso een bijzonder jaar, maar inderdaad ook een jaar waarin ik grote en mooie stappen mag zetten.” Hoe reageerde uw omgeving? “Ik werd bijna verlegen van alle positieve reacties”, geeft Bezuijen eerlijk toe. “Binnen de organisatie gunt iedereen mij deze vervolgstap al zien sommigen het ook als een aderlating. Ik ga Rijswijk zeker missen, want ik heb het hier de afgelopen zeven jaar erg naar mijn zin heb gehad en het burgemeestersambt hier mogen leren.” U wilt altijd graag winnen. Hoe had uw dag eruit gezien als u het niet geworden was? “Nou, dat wil je echt niet weten”, grapt Bezuijen. “Laten we het erop houden dat ik erg slecht tegen mijn verlies kan.” Welke situatie of project tijdens uw burgemeestersperiode is u het meest bijgebleven? “De vele contacten die ik hier op mocht doen. De manier van samenwerken, bijvoorbeeld aan de Stadsvisie. Daar heb ik goede herinneringen aan. Als ik een negatief punt zou moeten noemen dan is dat de discussie rond de intocht van Sinterklaas. Die situatie vond ik erg vervelend. Gelukkig overheersen vooral de mooie herinneringen.” Wat hoopt u in Zoetermeer te vinden? “Allereerst een mooie stad die verder kan. Verder de uitdagingen die dat met zich meebrengt. In Rijswijk heb ik verbinding gebracht, de stad meer een eigen gezicht gegeven, en een beetje kleur op de wangen. Dat hoop ik ook in Zoetermeer te kunnen doen.” Wat spreekt u aan in Zoetermeer? “Het is een leuke stad met veel verscheidenheid, goede bereikbaarheid en veel faciliteiten. Er zijn veel overeenkomsten met Rijswijk.” Wat heeft u tijdens uw fietstochten door de stad ontdekt? “Op de fiets zie je sowieso meer dan vanuit de auto”, vertelt Bezuijen. “Een stad met veel mooie wandel- en fietsmogelijkheden. Ik ben sportief ingesteld en kan hier heerlijk hardlopen en fietsen.” Voorzitter van ondernemersvereniging RVOZ Benita van Wegen noemde u ‘Charlie 2.0’. Hoe kijkt u zelf tegen deze titel aan? “Laat ik vooropstellen dat ik geen kopie van Charlie Aptroot ben”, legt Bezuijen uit. “We hebben misschien overeenkomsten zoals een ondernemend karakter, maar in zal mijn eigen invulling aan deze burgemeestersrol moeten geven.” Waar heeft u een hekel aan? “Onrechtvaardigheid. Ik hou van eerlijkheid en duidelijkheid. Ik hoop zo snel mogelijk te verhuizen naar Zoetermeer en kijk uit naar de samenwerking met de mensen in de stad.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21