Afbeelding

Wandel mee door de Nieuwe Driemanspolder

Actueel 113 keer gelezen

Zoetermeer - Aan de wandel en de Nieuwe Driemanspolder ontdekken. Samen met Sportief Wandelgroep Zoetermeer heeft Floravontuur Promotie Zoetermeer drie prachtige routes in en om dit gebied uitgezet. Het perfecte moment om dit gebied op 1 augustus te gaan verkennen.  

Voorheen een agrarisch gebied tussen Zoetermeer, Den Haag, Leidschenveen en Leidschendam-Voorburg en nu een prachtig nieuw natuur- en recreatiegebied met water, wandel-, fiets-, ruiter- en menpaden. Op 1 juli is dit gebied officieel geopend door de wethouders van de betreffende gemeenten, het Hoogheemraad Rijnland en de gedeputeerde van Zuid-Holland.

Wandel je gezellig mee?

Er zijn voor 1 augustus drie wandelroutes uitgezet, met de afstanden 10, 15 en 25 kilometer. Voor ieder wat wils dus! De start van de 10 kilometer is tussen 10.00 en 13.00 uur, de start van de 15 kilometer is tussen 09.30 en 12.00 uur en de start van de 25 kilometer is tussen 09.00 en 11.00 uur. De deelname is €4,00 en geldt voor alle afstanden. Leden van de kWbn (Koninklijke Wandel Bond Nederland) krijgen €1,00 korting.

Praktisch

De start is bij BurgGolf Westerpark aan de Heuvelweg 3 in Zoetermeer. Je kan je op de dag zelf inschrijven bij het startbureau, dus dit hoef je voorafgaand niet te doen! De locatie is te bereiken, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

De wandeling zal met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM, NOC*NSF, Gemeente Zoetermeer en de protocollen van de kWbn worden uitgevoerd.

Loop jij ook mee op zaterdag 1 augustus met de Nieuwe Driemanspolder Wandeltocht? Zet jezelf dan op aanwezig in het Facebookevenement ‘’Nieuwe Driemanspolder Wandeltocht’’ en kijk voor meer informatie op www.zoetermeerbruist.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open gisteren 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder gisteren
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51