Afbeelding

1500 km lopen voor KNGF

Actueel 79 keer gelezen

Ruud Bruggeman (78) heeft vanuit Zoetermeer vele pelgrimstochten gemaakt. Naar Santiago, Rome, Istanbul en Medjugorje. Twee jaar geleden heeft hij een gecompliceerde beenoperatie gehad ten gevolge van chronische leukemie.

Door Nathalie de Jong

Zoetermeer - Na een jaar revalideren kan hij weer lopen: “Ik blijf wel nog een beetje kreupel lopen, maar ik ben ontzettend blij dat ik weer mobiel ben.” Zijn vrouw GerVa is al elf jaar vrijwilliger bij het KNGF als puppypleeggezin. Genoeg redenen voor Ruud Bruggeman om een sponsorloop te doen. Vanaf 1 januari gaat hij één dag in de week 15 kilometer lopen, na twee jaar behaalt hij zijn doel van 1500 kilometer. Op die manier wil hij KNGF financieel ondersteunen door de sponsors die hem ondersteunen.

Ruud Bruggeman: “Mijn vrouw kreeg een krantje van KNGF, daar stond dat iemand een actie ging doen waarbij hij 5000 kilometer ging lopen van Mexico door Amerika helemaal naar Canada. Ik vond dat zo’n leuke actie, alleen dat kan ik niet meer. Ik ging daarom kijken naar wat ik wel kon.” Omdat hij zoveel pelgrimstochten heeft gemaakt is deze actie een logische volgende stap voor hem. Het is niet alleen goed voor het doel, maar ook voor zijn eigen gezondheid en herstel van zijn geopereerde been.

Als puppypleeggezin krijg je een puppy van 7,5 week oud, die je moet opvoeden totdat ze naar de opleiding gaan. GerVa voedt de honden vrijwillig op en moet daarbij aan verschillende eisen voldoen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de puppy leert om in de goot, tussen de stoep en de straat, zijn behoefte te doen. Daarnaast moet de hond allerlei commando’s leren.

“Ik vind het mooi dat deze honden mensen weer mogelijkheden geven. Een blinde kan met een blindegeleidehond weer op pad. Daarnaast voedt KNGF ook assistentiehonden op voor mensen die in een rolstoel zitten, buddyhonden voor mensen met een posttraumatische stressstoornis en autismegeleidehonden”, vertelt Bruggeman.

Op de onderstaande website heeft u de mogelijkheid om Ruud Bruggeman te sponsoren. Hier vindt u ook meer informatie over de sponsorloop zelf en de werkzaamheden van KNGF.

www.actievoorgeleidehonden.nl/actie/ruud-bruggeman

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 23 uur geleden 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 23 uur geleden
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open gisteren 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder gisteren
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00