Fracties willen snel besluit hulp voor de stad

Actueel 73 keer gelezen

Zoetermeer - Alle fracties in de gemeenteraad willen snel een besluit nemen over een ondersteuningspakket voor Zoetermeerse bedrijven.

“Wij ontvingen een uitgebreid voorstel van de RVOZ voor een ondersteuningspakket voor allerlei sectoren in de stad. Zó! Zoetermeer begrijpt de noodkreet. Natuurlijk! Het water staat veel mensen aan de lippen. Tegelijkertijd kampt onze gemeente – en dat was al vóór de crisis het geval - met grote structurele financiële tekorten die we niet kunnen oplossen met de eenmalige Eneco-gelden”, zegt fractievoorzitter Marijke van der Meer. Van der Meer kreeg steun van de collegafracties want alle partijen willen zo snel mogelijk een debat om de acute nood zo goed mogelijk op te kunnen vangen.

“Daarom verzoeken wij het college dringend om de raad een overzicht te sturen van alle voorstellen die de RVOZ heeft gedaan met daarbij per voorstel: een inschatting van de bedragen die gemoeid zijn met het voorstel, zowel eenmalig als structureel. Ook willen de partijen weten of voorstellen door het Rijk worden gedekt en wat positieve en negatieve effecten zijn.

De partijen hopen dat er genoeg onderbouwing is voor de raad om te kunnen besluiten over het al dan niet toepassen van de verschillende voorstellen die de RVOZ doet. “Het zou geweldig zijn als dit voor elkaar kan komen vóór de volgende commissievergadering op 11 mei”, aldus Van der Meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21