Sfeermakers voor “Het Vonkje”

Actueel 80 keer gelezen

Zoetermeer - Stichting Piëzo is voor haar nieuwe project “Het Vonkje” in Oosterheem, Palenstein en Meerzicht op zoek naar enthousiaste vrijwilligers als:

“SFEERMAKERS”

Het Vonkje zal een thuiskamer in de wijk worden, met name voor ouderen, die veel alleen zijn, contact missen, een goed gesprek willen voeren, iets samen met anderen willen ondernemen en graag actiever hierin willen worden.

De vrijwilligers die wij zoeken hebben hart voor ouderen en willen in dit proces graag een rol spelen. Het liefst met ervaring in contact- en- werken met ouderen vanuit de Zorg- en – Welzijnssfeer, wonende in de wijk of in de buurt. Hierbij denken we vooral aan gepensioneerde Ouderenadviseurs of Consulenten, die hun kennis niet verloren willen laten gaan.

De Sfeermakers zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt en zich zo snel mogelijk thuis gaat voelen bij de Vonkjes. Ze beschikken in ieder geval over de volgende kwaliteiten:

Hartelijk en zich in kunnen leven in een ander Goede contactuele eigenschappen Positieve levensinstelling Goed kunnen luisteren Flexibel Inspirerend en enthousiasmerend naar de geboden activiteiten Stimulerend Antennes hebben naar een niet “pluis gevoel” Geduld Goed kunnen samenwerken met alle andere vrijwilligers en medewerkers in de diverse centra van Stichting Piëzo.

Naast de deelnemers aan Het Vonkje zijn de Sfeermakers voor ons de belangrijkste personen voor het slagen van het nieuwe project.

Piëzo biedt de Sfeermakers:

Een inspirerende werkomgeving Veel mogelijkheden voor eigen inbreng Begeleiding Inwerkbijeenkomsten

Bent u geïnteresseerd om als Sfeermaker aan de slag te gaan, of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met Anouk Logtenberg via anouk@stichtingpiezo.nl of 06-40537674.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21