Afbeelding

De spanning loopt op: finale van koninklijke schaakstrijd bij Kern Kinderopvang

Actueel 69 keer gelezen

Zoetermeer - Een strijd tussen koningen en koninginnen, gestreden door kinderen. Op 24 april bereikte zijn hoogtepunt: de finale van het schaaktoernooi van Kern Kinderopvang. De afgelopen tijd hebben de kinderen van de kinderdagverblijven en de BSO’s leren schaken. En de kinderen van 7 jaar en ouder voeren het geleerde direct uit in een groot schaaktoernooi. Sam mag zich de schaakkoning van Kern Kinderopvang noemen.

Oefenen. Nadenken. Weer een zet. Wat moet ik hierna doen? De kinderen van zeven jaar en ouder van Kern Kinderopvang hebben de afgelopen tijd hard geoefend met schaken. En nu was het uur van de waarheid: wie heeft de denksport het beste onder de knie en wordt de schaakkoning(in) van Kern? Een spannend moment voor de kinderen, want de winnaar mag door naar de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Daar zal er nog één keer worden gestreden. En dat gaat niet om zomaar iets. Degene die dáár wint, mag zich de schaakkampioen van de regio noemen.

Bij Kern Kinderopvang staat alles dit jaar in het teken van Body Brains. Voor de SWKGroep, waar Kern onderdeel van is, was de keuze om een groot schaaktoernooi te organiseren dan ook niet moeilijk. De sport heeft namelijk tal van positieve effecten. De sport stimuleert de hersenen en daagt het brein uit. Er worden allerlei verbindingen aangelegd, dat zijn weer andere dan bij rekenen of taal. Dit zorgt ervoor dat het brein complexer wordt waardoor kinderen creatiever worden en sneller problemen kunnen oplossen. Bovendien stimuleert schaken het geheugen en het ruimtelijk analytisch denkvermogen. En schaken is ook vooral erg leuk! Jong en oud kunnen leren van deze eeuwenoude strategische sport.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer gisteren
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt gisteren
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter gisteren 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer gisteren
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2