Afbeelding

Leerlingen starten Globall challenge voor onze aardbol

Actueel 53 keer gelezen

Je geeft een wereldbal aan een ander en zegt de woorden ‘this is our future’. Met de Facebookpagina ThisisourfutureTrump, met filmpjes waarin de wereldbal letterlijk wordt doorgegeven, met een twitteraccount, met een petitie op de website Globallchallenge.org, met een Instagram-account: Thisisourfuture, met een Snapchataccount: thisisourfuture én een twitteraccount: @thisisourfutur1 willen leerlingen uit de vierde klas van het tweetalig onderwijs op het Alfrink College president Donals Trump van VS bereiken.

Zoetermeer - De boodschap die ze willen overbrengen aan de president van de VS: VS stap niet uit het klimaatakkoord van Parijs 2015! Het nieuws dat de president van Verenigde Staten van Amerika Donald Trump de opwarming van de aarde ‘nepnieuws’ vindt heeft de docenten en leerlingen van het Alfrink aangezet in actie te komen. Docenten Steven Koelewijn (biologie en global perspectives) en Marcel de Haas (geschiedenis en maatschappijleer) begeleiden de groep van 50 leerlingen. Steven: “We beschikken hier allemaal over laptops. Zo kwamen we op het idee om de leerlingen hiermee een uitdagende en duidelijke opdracht te geven binnen het vak global perspectieves (Marcel: te vertalen als burgerschapsvorming) dat ze twee keer per week volgen. “Verzin iets zodat Trump zich niet terugtrekt uit het Akkoord van Parijs”. Tim Levert, een van de leerlingen: “Na de testweek gaan we verder.” Giles Bangoyina: “We werken met groepjes van zo’n acht leerlingen en hebben allemaal een rol in dit grote multimedia-project. Er is een groepje ‘organisation’, ‘website’, ‘les’ (oa Juliëtte Gaal), ‘press’, ‘social media’ en ‘film’.” Maike Haarman: “Dit project is op internet georganiseerd met Trello, een digitaal planbord waarop we precies van elkaar kunnen zien wie wat heeft heeft gedaan in welk groepje.” Juliëtte: “kent u filmpjes van de Ice Bucket Challenge? Zo zijn wij filmpjes aan het maken waarin we de wereldbal letterlijk doorgeven of gooien aan anderen met de tekst “This is our future”. Simpel en duidelijk, dat kan iedereen overal doen en we vertalen alles en delen het met elkaar!” Op 21, 22 en 23 februari, tijdens de MUNA-conferentie (Model United Nations Alfrink), moet het balletje van deze Globall challenge aan het rollen zijn!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21