Afbeelding

Digitaal fit in 2017 met de mensen van SeniorWeb

Actueel 70 keer gelezen

Het nieuwe jaar is begonnen en dat is het moment voor SeniorWeb Zoetermeer om u uit te nodigen voor de introductiebijeenkomsten. Op deze gratis bijeenkomsten worden de cursussen die het komend half jaar op het programma staan en die in februari starten, toegelicht.

Zoetermeer - Zaterdag 14 januari van 14:00 uur tot 15:00 uur op de Duitslandlaan 440 op de 5e etage in de Let’s Learnruimte van de bibliotheek bent u van harte welkom. Dan zal het nieuwe cursusaanbod worden toegelicht en kunt u na afloop vragen stellen en inschrijven. In een gesprek met twee bekende gezichten uit het bestuur van SeniorWeb Zoetermeer, Wim Geers (voorzitter) en Hans Wanrooij (PR) worden de nieuwtjes op het cursusgebied in Zoetermeer doorgenomen. Hans: “SeniorWeb is een organisatie met louter vrijwilligers die het allemaal erg leuk en belangrijk vinden dat iedereen, ook diegene die een jaartje ouder is, digitaal fit blijft. Dit is gewoon noodzakelijk. We leven in een digitale wereld.” Wim: “We merken dat sommige cursussen overbodig worden. Maar dat de vraag naar de betaalbare, gemoedelijke en klantvriendelijke cursussen én de (voordelige!) (aan huis) thuishulp, echt nog steeds groot is in Zoetermeer.” Hans: “We werken er hard aan om ons cursusaanbod actueel te houden.”
Nieuw is de cursuslocatie in Oosterheem. Hier is op donderdag 26-1 dezelfde introductiebijeenkomst. Naar aanleiding van een goed bezochte SeniorWeb-lezing over smartphones in het verzorgingscentrum in Oosterheem is daar nu een vierde Zoetermeerse lesruimte voor SeniorWeb. (Oosterheemplein 198)
Wim: “Belangrijk nieuws is dat het emailprogramma Windows live mail niet langer zal worden ondersteund en gaat verdwijnen. Hiervoor is Thunderbird mail, een workshop van 1 les op het programma gezet.” Nieuw is de samenwerking met een andere partner van de bibliotheek het Fablab. Hans: “In de voorbereidingsles 3D printen leer je hoe je een ontwerp kunt maken en over de eindeloze mogelijkheden van de apparatuur van het Fablab. Windows 10, een fotoboek maken (Albelli), en ook Snapseed (fotoboek maken op een tablet), en bijvoorbeeld werken met Excel en Power Point zijn blijvertjes in het programma.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21