School met de Bijbel Benthuizen komt met de Arnoldus van Os school en Junis kinderopvang in een nieuwe school van leren, ontmoeten, spelen en samenwerken. Foto: pr
School met de Bijbel Benthuizen komt met de Arnoldus van Os school en Junis kinderopvang in een nieuwe school van leren, ontmoeten, spelen en samenwerken. Foto: pr
met filmpje

School met de Bijbel Benthuizen volgend jaar naar nieuw schoolgebouw op mooie plek

Actueel 472 keer gelezen

Benthuizen - Medio augustus 2024 hoopt de School met de Bijbel Benthuizen naar een nieuw schoolgebouw te verhuizen. De bouw van de school verloopt voorspoedig en het hoogste punt van de school is inmiddels bereikt. Een mijlpaal voor het personeel en de leerlingen van de School met de Bijbel. 

Op dinsdag 11 april 2023 is reeds de eerste paal geslagen. Het gebouw staat in principe al helemaal. Het dak zit erop, de binnenmuren worden deze weken geplaatst en het hoogste punt van de school is bereikt. Dit feestelijke moment wordt gevierd door aan alle kinderen een knikkerzak met knikkers te geven, inmiddels een ware rage in de school.

Twee scholen en kinderopvang

Er komen twee scholen in het gebouw en een kinderopvang. Is er al samenwerking tussen beide scholen en de kinderopvang? Volgens directeur Maarten Molenaar verloopt dat prima. “We hebben ongeveer elke maand een overleg met de Arnoldus van Os school en Junis kinderopvang. Met elkaar denken we over allerlei dingen na. Bijvoorbeeld: hoe gaan we de grote keuken in de centrale hal gebruiken? Waar gaan we alle dingen opslaan? Gaan we samenwerken op het schoolplein? Hoe doen we het met Sinterklaas?
Er is genoeg om met elkaar over te spreken, een mooi proces!”

De nieuwe school wordt een plek van leren, ontmoeten, spelen en samenwerken. “We kunnen op de nieuwe school zeker goed gaan leren. De nieuwe lokalen worden ruim, licht, minder warm en met prachtig nieuw meubilair. Daar zien we naar uit. In de oude lokalen is het leren soms moeilijk als het erg koud of juist heel warm is. Ontmoeting en samenwerking moet zeker gaan lukken.”
De centrale hal kan bijvoorbeeld ingezet worden voor ontmoetingen met ouders, met andere mensen, maar ook met leerlingen en collega’s van Arnoldus. Ook buiten de school kunnen de mensen elkaar ontmoeten omdat er rondom de school een mooie nieuwe wijk wordt gemaakt.

Lees verder onder foto >

Het dak zit erop, de binnenmuren worden momenteel geplaatst en het hoogste punt van de school is bereikt. Foto: pr

Brugfunctie in de wijk 

De Brede school staat er straks als eerste. Het zou fijn zijn als de scholen en de kinderopvang een soort brugfunctie vervullen, zegt directeur Maarten Molenaar. “Ik zie het gebeuren dat er over een aantal jaren bijvoorbeeld opvoedkundige bijeenkomsten in de school worden georganiseerd. Daarnaast zou ik het mooi vinden als de buurt elkaar ontmoet rondom de nieuwe school. Dan heeft de school echt een centrale plek in de wijk. Het nieuwe gebouw heeft veel voordelen. Ik verwacht dat het nieuwe luchtklimaat van de school de leerprestaties verbetert en dat de leerkrachten en kinderen beter kunnen werken. Maar vergeet niet: In ons huidige schoolgebouw werken de leerlingen en leerkrachten ook al keihard.” 

Juf Erica Dingemanse ziet veel kansen voor het lesgeven in de nieuwe school. “Fijn dat we straks nieuw meubilair krijgen. Doordat de tafels op dezelfde hoogte zijn kunnen leerlingen beter samenwerken. Op de nieuwe school krijgen we op de bovenverdieping een leerplein.” Dat biedt veel kansen op het gebied van bewegend leren, maar ook projectmatig werk en zelfstandig werken buiten de klas. 

“Ik ben benieuwd hoe het zal zijn om een kleiner plein en minder lokalen te hebben in het nieuwe gebouw. Maar dat komt vast goed! Op het plein komen bijvoorbeeld prachtige speeltoestellen, waar de kinderen zeker weten van gaan genieten!”

Nieuwe school op een mooie plek

Jaron Van Eeden Petersman en Loïs van der Spek weten al iets te vertellen over de nieuwe school. Ze zijn benieuwd waar hun lokaal komt. Jaron hoopt dat hij boven in het gebouw komt te zitten en Loïs ergens in de hoek. Beiden vinden het fijn als ze vooraf in het schoolgebouw mogen gaan kijken. Volgens hen moeten de juffen en meesters dat maar gaan organiseren. 

De leerlingen hoeven er niet lang over na te denken wat hen leuk lijkt aan de nieuwe school: “Het is fijn dat er mooie stoelen komen. Thuis en op school hebben we een vlogfilmpje over de nieuwe school gekeken, dat was erg leuk.”
Beiden hebben ook zo hun wensen voor de nieuwe school: een trampoline en een klimrek met glijbaan zou fantastisch zijn. Verder lijkt het hen een mooie plek waar de school komt. Ze komen met het idee dat de leerlingen van de School met de Bijbel in de wijk een schoolkrant met snoepkrijtjes kunnen gaan rondbrengen.
Jaron en Loïs wonen straks dichter bij de school en hopen dat er een weg door de wijk komt zodat ze snel naar de school kunnen fietsen.

Benieuwd naar het Vlog filmpje? Zie:

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51
Afbeelding
Gratis met de Ouderenbus naar het Stadshart voor kerstinkopen 30 nov., 12:44 1
Afbeelding
Vrijwilliger blijft betrokken bij gezin: 'Een leuk direct vervolg van de VoorleesExpress' 30 nov., 11:38
Afbeelding
Wintersoep met winters drankje bij buurtlunch in de Hof van Seghwaert 30 nov., 11:08
Afbeelding
Betoverende Lichtjesparade en vuurwerk spektakel verlichten Winkelcentrum Oosterheem 30 nov., 10:14
Afbeelding
Van trainingsscenario's naar echte reanimatie in Zoetermeer 30 nov., 09:20
Afbeelding
Oranje handjes door Zoetermeer om geweld tegen vrouwen uit te bannen 29 nov., 22:02