Monique Kupras, eigenaresse van Infinity Uitvaartzorg.
Monique Kupras, eigenaresse van Infinity Uitvaartzorg.

10 jaar Infinity Uitvaartzorg

Actueel 605 keer gelezen

Zoetermeer – Toen ze 18 jaar geleden aan haar familie vertelde dat ze uitvaartverzorger wilde worden, reageerden zij verbaasd. “Ik ben namelijk erg gevoelig en snel emotioneel”, legt Monique Kupras, eigenaresse van Infinity Uitvaartzorg uit. Haar gevoelige kant, samen met haar empathisch vermogen en het geduld om daadwerkelijk naar de mensen te luisteren, bleek een gouden combinatie voor een succesvolle uitvaartonderneming, waar een persoonlijke aanpak voorop staat. ‘Het leven is eindig, maar oneindig is de liefde’ is haar motto. Monique heeft hart voor haar werk en doet dit na 18 jaar nog steeds met veel liefde.

Het moment dat Monique ruim 18 jaar geleden een uitvaart van dichtbij meemaakte, had haar interesse meteen gewekt. Dat een uitvaartondernemer op zo’n verdrietig moment, rust kan brengen, dat is haar bijgebleven. Op dat moment had ze een vaste baan en ging weer over tot de orde van de dag, maar de interesse in de uitvaartbranche bleef sluimerend aanwezig. Na een reorganisatie bij haar toenmalige baan besloot ze te solliciteren bij een uitvaartonderneming.

Bij RGU uitvaartzorg leerde ze de kneepjes van het vak. Nadat RGU Uitvaartzorg werd overgenomen door een landelijke uitvaartonderneming, was Monique niet meer gelukkig met haar baan. Ze miste het persoonlijke contact, omdat de uitvaartonderneming te groot was. 10 jaar geleden besloot ze de stap te wagen om haar eigen uitvaartonderneming te starten. Meteen na de lancering kwamen de eerste klanten en in de afgelopen decennia is Infinity Uitvaartzorg alleen maar gegroeid. Inmiddels is Monique een ervaren uitvaartondernemer. “Tot op de dag van vandaag ben ik heel gelukkig met mijn besluit. Ik heb al vele mensen mogen begeleiden en ervaar het als een groot voorrecht dat ik dit betekenisvolle ‘werk’ mag doen. Het gevoel dat ik iets kan toevoegen en de dankbaarheid van de nabestaanden die ik mag ervaren, geven me een onbeschrijflijk warm gevoel.”

Inlevingsvermogen

De afgelopen 10 jaar heeft Monique de uitvaartbranche zien veranderen. “Er is veel meer mogelijk en dat is fi jn”, zegt ze. Uitvaartondernemers komen bijvoorbeeld lang niet altijd meer in zwarte pakken, ook Monique niet. Monique staat dichtbij de mensen en dat straalt ze bewust en onbewust uit. Ze draagt altijd een halflang colbert die ze inmiddels in verschillende kleuren en designs heeft. Haar kleurkeuze past ze aan de nabestaanden en omgeving aan. Mensen moeten kunnen terugkijken op een mooie uitvaart. Om hiervoor te zorgen, neemt Inifinity Uitvaartzorg ruim de tijd. “Ik wil de nabestaanden goed leren kennen om zo een goed beeld te kunnen creëren van de overledene.” Monique neemt de tijd om het verhaal van de mensen aan te horen en kan zich goed inleven in de situatie op dat moment. Dit zorgt ervoor dat ze de wensen goed kan vormgeven in een passende uitvaart en dat ze haar werk met veel liefde en zorg kan uitvoeren, precies wat de mensen in een moeilijk moment nodig hebben. Dát wordt gewaardeerd. Vaak genoeg krijgt ze mooie bedankkaarten met ontroerende teksten of lieve attenties. Monique is er trots op, alle attenties en kaarten krijgen een mooie plek. Ook de mooie reviews zijn een bewijs van tevreden nabestaanden. Een greep uit de reviews:

“Binnen twee jaar moesten wij afscheid nemen van onze vader en moeder. Hun uitvaarten waren totaal verschillend. Groots en kleurrijk en klein en intiem. Monique wist van beide een warm en memorabel afscheid te maken. Ze kon zich goed inleven en voelde onze wensen aan, ook als wij die niet altijd konden verwoorden.”

“Monique is een zeer betrokken, empathische en professionele uitvaartverzorger. Ze heeft goed naar onze wensen geluisterd en tegelijkertijd goed advies gegeven. De uitvaart van mijn vader vond plaats op een andere locatie dan ‘normaal’ en het was een prachtig afscheid op de manier die mijn vader en wij dat wilden.”

Via haar Facebookpagina deelt Monique al jaren, met toestemming van de nabestaanden, foto’s en gebeurtenissen uit haar dagelijkse werk. Ook zijn er op haar website verhalen te lezen, bijvoorbeeld over een onverwacht overlijden, over het verlies van een kind of het verdriet na het beëindigen van een leven, allemaal aangrijpende verhalen.

Contactgegevens

Larikszoom 9, 2719 HG Zoetermeer
Tel: 079 - 5000 250: dag en nacht bereikbaar!
E-mail: info@infinity-uitvaartzorg.nl
www.infi nity-uitvaartzorg.nl
Facebook: facebook.com/infinityuitvaartzorg
Instagram: infinity_uitvaartzorg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00