Afbeelding

‘Het is fijn dat we nu alles naar buiten kunnen brengen’

Actueel 3.664 keer gelezen

Zoetermeer - Het is alweer even geleden dat Dennie van Herwijnen stopte met zijn Wandelspeciaalzaak. Er is sindsdien veel gebeurt. Niet alleen heeft de winkel een nieuwe invulling gekregen, Dennie en Monica hebben ook een camping gevonden die ze in november over kunnen nemen. En alsof dat nog niet genoeg was, werd Dennie afgelopen week ook geëerd met een eigen tegel in de Dorpsstraat ‘Walk of Fame’. “Het is fijn dat wij nu alles naar buiten kunnen brengen.” 

Met het sluiten van de Wandelspeciaalzaak kwam er een einde aan 131 jaar Van Herwijnen op Dorpsstraat 66. Gelukkig is de winkel inmiddels gevuld met een andere winkel die opvallend veel raakvlakken heeft met zijn voorganger. Nieuwkomer ‘t Buitenhuys is namelijk gespecialiseerd in kleding voor jagers en natuurliefhebbers. “We zijn erg blij voor deze ondernemer en de Dorpsstraat dat hij zich hier gevestigd heeft.” Als dank voor zijn vele inspanningen voor de Dorpsstraat ontving Dennie een eigen tegel in de Walk of Fame. “Best bijzonder als je je naam daar ziet staan. Het was niet nodig, maar ik ben er blij mee.”

Al in een vroeg stadium begon de zoektocht naar een geschikte locatie voor de Wandelcamping van Dennie en Monica. “Dankzij een tip van een klant kwamen wij in contact met de eigenaren van Natuurcamping De Slangenburg, vertelt Dennie enthousiast. “Een kleinschalige en parkachtig ingerichte camping naast landgoed Slangenburg met daarop kasteel Slangenburg. In de omgeving kun je heerlijk wandelen zoals op het Pieterpad en het Graafschapspad. Verder zijn er nog veel meer wandelroutes die wij moeten ontdekken, maar uiteraard ook zelf gaan bedenken. Genoeg kansen en mogelijkheden dus voor onze Wandelcamping.” Dennie en Monica kunnen dan ook niet wachten om aan de slag te gaan. “De eigenaren Frans en Marleen Wendt zijn net als ons gastvrij en houden ook van een goed verzorgde camping. Hun seizoen loopt van half april t/m half september en wij gaan dat verruimen naar februari t/m november. Maar eerst maken Frans en Marleen hun seizoen met hun vaste gasten af. In november nemen wij de camping over en gaan wij deze mooie plek ons eigen maken.”

“Wij hopen in maart 2024 open te gaan voor onze gasten, dus nog even geduld”, licht Dennie toe. “De komende tijd willen wij ons extra goed voorbereiden en contacten te leggen met toekomstige partners in de regio waar wij mee gaan samenwerken. Houd onze website www.campingplukdedag.nl en social media pagina’s in de gaten, voor updates, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.” Maar er is nog meer nieuws. “Medio november/december gaat onze webshop www.wandeldrogist.nl waar wij wandeloplossingen op willen aanbieden online.”

Dennie en Monica vinden het fijn dat de klanten zo betrokken zijn. “De afgelopen periode was voor ons best een spannende periode”, leggen beiden uit. “Wij hielden onze volgers via Facebook en Instagram op de hoogte, alleen konden wij niet altijd alles delen. “We werden in het openbaar regelmatig aangesproken over de vorderingen van onze campingplannen. Daarom is het juist zo leuk dat wij nu ook alles dus naar buiten kunnen brengen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06
Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05