Wethouder Ingeborg ter Laak knipt samen met Ben Hagenaar symbolisch het lint door voor Eten en Ontmoeten in Wijkcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Wethouder Ingeborg ter Laak knipt samen met Ben Hagenaar symbolisch het lint door voor Eten en Ontmoeten in Wijkcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen

Wekelijks avondje Eten en Ontmoeten

Actueel 1.458 keer gelezen

ZOETERMEER - Maar liefst zestig personen kwamen woensdagavond naar het Wijkcentrum Rokkeveen aan de Prismalaan 34 voor Eten en Ontmoeten. Nadat wethouder Ingeborg ter Laak met de voorzitter van Wijkvereniging Rokkeveen, Ben Hagenaar, symbolisch het lint had doorgeknipt, gingen de gasten aan tafel voor een diner.

Door Kees van Rongen

Het was de officiële start van het wekelijkse avondje uit eten. In februari was onder de noemer ‘Eten en Ontmoeten’ al het wekelijkse avondje officieus begonnen. “We zitten elke week gemiddeld met vijftig personen aan tafel,” vertelt Ben Hagenaar. “Ik wilde de mensen uit de eenzaamheid trekken en wist dat er behoefte was aan een ontmoetingsavond. Ik kreeg steun van het Fonds 1818 en de Pelgrimshoeve. Hierdoor werd het mogelijk de keuken goed in te richten. Daarnaast kon ik rekenen op diverse vrijwilligers, die graag wilden helpen.”
Voor slechts vijf euro krijgen de mensen hier op woensdagavond 17.30 uur een compleet menu voorgeschoteld: voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en koffie en thee. “Ons Wijkcentrum is dan al om 17.00 uur open voor de bezoekers.” Wethouder Ingeborg ter Laak steunt het initiatief van Ben Hagenaar van harte. “Her en der in Zoetermeer zijn nu meerdere gelegenheden, waar mensen voor een gering bedrag kunnen eten en elkaar ontmoeten. In het Streekblad gaan we binnenkort aangeven welke plekken dat zijn,” aldus de wethouder van zorg en welzijn.
Ben Hagenaar: “Ik vind het belangrijk, dat mensen ook met elkaar in contact komen. Daarom proberen we de mensen tijdens de verschillende gangen van het menu van tafel te laten wisselen. Op die manier komt men in wisselende samenstellingen met elkaar in gesprek. Wij kunnen de complete maaltijd voor slechts vijf euro aanbieden, omdat we steun krijgen van diverse instanties en vooral door onze vrijwilligers. Die doen het niet voor het geld, maar voor een glimlach. Eigenlijk willen we aan mensen met een ZoetermeerPas nog extra korting geven, maar dat stuit op bezwaren. De pas zou niet gebruikt mogen worden voor eten.”
Het Wijkcentrum Rokkeveen beperkt zich niet tot alleen Eten en Ontmoeten. Zo vindt u er onder meer een klaverjasvereniging, een bridgevereniging, zijn er bingo-avonden, rommelmarkt, Atelier de Aanpak, accordeonvereniging Veloce en spiritueel ontmoeten. Elke woensdag is Eten en Ontmoeten voor iedereen in Zoetermeer. Aanmelden via: info@wv-rokkeveen.nl of telefonisch 06-40937827 of 0617431706.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 20 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18