Mooie sprongen bij Polsstokhooggala
Mooie sprongen bij Polsstokhooggala

Spektakel tijdens polsstokhooggala

Actueel 825 keer gelezen

Zoetermeer - De negende editie van het Klaverblad Internationaal Polsstokgala belooft veel hoogs. Internationaal deelnemersveld en entertainment ingrediënten voor topsfeer in Zoetermeer. Een evenement waar veel liefhebbers van de mooie atletieksport al naar uitkijken.

Op zaterdag 21 januari staat Zoetermeer in het teken van het polsstokhoogspringen; het meest spectaculaire onderdeel van de atletiek. En dat niet alleen. Het polsstokhoogspringgala heeft een naam in de atletiekwereld. En dat betekent dat topspringers uit Duitsland, België, Engeland, Frankrijk, Zuid Afrika, Bulgarije en natuurlijk Nederland staan klaar om een mooie show voor het publiek neer te zetten. Het publiek staat bij deze polsstokshow letterlijk naast de mat en dit is voor zowel de springers als de toeschouwers een spektakel wat je niet mag missen. Het evenement bij Ilion aan de Van der Hagenstraat is gratis toegankelijk.

Muziek

Een van de redenen voor de populariteit van het Polsstokgala is het moderne concept. De deelnemers kiezen zelf hun favoriete opzwepende muziek om op te springen. Zo wordt het een wedstrijd waarbij het showelement een zeer belangrijke rol speelt. Dit is voor zowel de deelnemers als ook voor het publiek een extra pré.
De Nederlands kampioenen en titelverdedigers bij het ILION Polsstokgala behoren ook dit jaar weer tot de favorieten.

Kampioenen

Een greep uit het deelnemersveld laat groot talent zien dat bij Ilion in actie komt.

Vice Nederlands kampioene Killiana Heijmans zal haar kunsten vertonen samen met de aanstormende junioren talenten Noga Piepenbroek en Marijn Kieft. Uit Zuid Afrika zal de Wereld Junioren Kampioene Miré Reinstorf de strijd met Killiana aanbinden. Bij de mannen is Nederlands Kampioen Menno Vloon de titelverdediger en torenhoge favoriet. De verwachting is dat hij zijn eigen meetingrecord van 5.65 uit de boeken gaat springen. Hij krijgt de nodige concurrentie van de Engelsman Adam Haig en Koen van der Wijst die met 5.55 meter en 5.50 waarschijnlijk gaan strijden om de 2de plaats.

Talenten

Aan deze editie is ook een talentenwedstrijd gekoppeld waar de toekomstige Nederlandse top op af komt. De wedstrijd vindt plaats in de ILION Indoorhal aan de Van der Hagenstraat 36 in het Van Tuyllpark in Zoetermeer en zou niet kunnen doorgaan zonder sponsoren Klaverblad Verzekeringen, ArchiefBC, Slootweg Consultancy, Fysio Schoutenhoek en Indo Foods.

De starttijden: jeugd 14-18 jaar komt vanaf 14.00 uur in actie. De dames springen vanaf 17.00 uur en de heren komen om 19.00 uur in actie. Publiek is van harte welkom bij Ilion aan de Van der Hagenstraat in het Van Tuijlsportpark. De toegang tot het polsstokhoogspringgala is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 11 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 11 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 11 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 13 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24