Afbeelding

Drukke jaarwisseling zonder grote incidenten

Actueel 902 keer gelezen

Zoetermeer - Het was een drukke jaarwisseling zonder grote incidenten. In het SilverDome organiseerde de gemeente een groot jongerenfeest. Burgemeester Michel Bezuijen reed tijdens de jaarwisseling mee met de politie en blikt terug:’ We kunnen terugkijken op een drukke jaarwisseling. Ik hoop dat ondanks de vele buitenbranden en de enorme hoeveelheid vuurwerk die is afgestoken, de schade beperkt blijft. Mede dankzij de geweldige inzet van politie, handhaving, brandweer, ambulancedienst en particuliere beveiligers was de sfeer gemoedelijk in de stad. Helaas was het in de regio onrustig en was er sprake van geweld tegen hulpverleners. Dit is onacceptabel en hier moet hard tegen worden opgetreden.’

Incidenten

Dankzij de inzet van handhaving, politie, afvalinzameling en de WAS-buurtpreventieteams is in de voorbereiding op de jaarwisseling veel brandend materiaal weggehaald. In de middag van oudejaarsdag zijn door team Handhaving twee minderjarige jongeren aangehouden in verband met vernieling op een schoolplein. De brandweer is, gebaseerd op voorlopige cijfers van de Veiligheidsregio Haaglanden, 82 keer uitgerukt voor het doven van voornamelijk buitenbranden. De politie heeft aantal keer moeten optreden en er zijn zes personen aangehouden. 

LITNYE druk bezocht

Zo’n 1500 jongeren gingen in het SilverDome feestend het nieuwe jaar in tijdens LITNYE2023. Het grootste oud en nieuwfeest voor jongeren in Zuid-Holland met optredens van Diaz & Bruno, Joyliana en Nick Everton. 

Compliment waard.

Burgemeester Bezuijen: “Ook deze jaarwisseling heeft de gemeente samen met hulpdiensten en particuliere beveiligers alles uit de kast moeten halen om alles veilig te laten verlopen en om zoveel mogelijk schade te voorkomen. In de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling én natuurlijk in de nacht zelf. Dat is absoluut een geweldige waardering waard.” Brandbaar materiaal en autowrakken zijn zoveel mogelijk voor de jaarwisseling verwijderd. Prullenbakken, afval- en papier containers, parkeergarages en parkeerautomaten zijn afgesloten. Vijftien personen hebben voor oud en nieuw een waarschuwingsbrief van de burgemeester ontvangen waarin staat dat zij zich moeten gedragen. Eén persoon ontving een gebiedsverbod. Om schade aan het wegdek voor het stoken van vuur in korven en oliedrums te voorkomen konden inwoners gratis twee zakken zand ophalen.

Ondanks alle voorbereidingen en inzet van hulpdiensten en bewoners zijn er ook dit jaar tijdens de jaarwisseling vernielingen aangebracht in de stad. De schade aan zaken in de openbare ruimte wordt geïnventariseerd en is naar verwachting begin volgende maand duidelijk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56