Afbeelding

Drukke jaarwisseling zonder grote incidenten

Actueel 909 keer gelezen

Zoetermeer - Het was een drukke jaarwisseling zonder grote incidenten. In het SilverDome organiseerde de gemeente een groot jongerenfeest. Burgemeester Michel Bezuijen reed tijdens de jaarwisseling mee met de politie en blikt terug:’ We kunnen terugkijken op een drukke jaarwisseling. Ik hoop dat ondanks de vele buitenbranden en de enorme hoeveelheid vuurwerk die is afgestoken, de schade beperkt blijft. Mede dankzij de geweldige inzet van politie, handhaving, brandweer, ambulancedienst en particuliere beveiligers was de sfeer gemoedelijk in de stad. Helaas was het in de regio onrustig en was er sprake van geweld tegen hulpverleners. Dit is onacceptabel en hier moet hard tegen worden opgetreden.’

Incidenten

Dankzij de inzet van handhaving, politie, afvalinzameling en de WAS-buurtpreventieteams is in de voorbereiding op de jaarwisseling veel brandend materiaal weggehaald. In de middag van oudejaarsdag zijn door team Handhaving twee minderjarige jongeren aangehouden in verband met vernieling op een schoolplein. De brandweer is, gebaseerd op voorlopige cijfers van de Veiligheidsregio Haaglanden, 82 keer uitgerukt voor het doven van voornamelijk buitenbranden. De politie heeft aantal keer moeten optreden en er zijn zes personen aangehouden. 

LITNYE druk bezocht

Zo’n 1500 jongeren gingen in het SilverDome feestend het nieuwe jaar in tijdens LITNYE2023. Het grootste oud en nieuwfeest voor jongeren in Zuid-Holland met optredens van Diaz & Bruno, Joyliana en Nick Everton. 

Compliment waard.

Burgemeester Bezuijen: “Ook deze jaarwisseling heeft de gemeente samen met hulpdiensten en particuliere beveiligers alles uit de kast moeten halen om alles veilig te laten verlopen en om zoveel mogelijk schade te voorkomen. In de dagen voorafgaand aan de jaarwisseling én natuurlijk in de nacht zelf. Dat is absoluut een geweldige waardering waard.” Brandbaar materiaal en autowrakken zijn zoveel mogelijk voor de jaarwisseling verwijderd. Prullenbakken, afval- en papier containers, parkeergarages en parkeerautomaten zijn afgesloten. Vijftien personen hebben voor oud en nieuw een waarschuwingsbrief van de burgemeester ontvangen waarin staat dat zij zich moeten gedragen. Eén persoon ontving een gebiedsverbod. Om schade aan het wegdek voor het stoken van vuur in korven en oliedrums te voorkomen konden inwoners gratis twee zakken zand ophalen.

Ondanks alle voorbereidingen en inzet van hulpdiensten en bewoners zijn er ook dit jaar tijdens de jaarwisseling vernielingen aangebracht in de stad. De schade aan zaken in de openbare ruimte wordt geïnventariseerd en is naar verwachting begin volgende maand duidelijk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27