Afbeelding

Van Herwijnen draagt verkoop vuurwerk over aan de Zoetermeerse Vuurwerkhal

Actueel 2.143 keer gelezen

Jarenlang was Van Herwijnen met vuurwerkzoetermeer.nl hét adres voor prachtig vuurwerk om het jaar op feestelijke wijze af te sluiten. Omdat eigenaar Dennie van Herwijnen en zijn gezin een nieuwe uitdaging aan willen gaan stopt hij met de verkoop van vuurwerk. Dit wordt samen met de naam vuurwerkzoetermeer.nl overgedragen aan Frits Broks van de Zoetermeerse Vuurwerkhal zodat ook voor de toekomst blijft gelden: Jouw oud & nieuw begint bij Vuurwerkzoetermeer.nl

Voor de klanten van Van Herwijnen zal er weinig veranderen. Hooguit dat ze hun kwaliteitsvuurwerk vanaf nu op een andere locatie; de Cobaltstraat 1 in Zoetermeer moeten kopen. Van Herwijnen en Broks kennen elkaar goed en delen dezelfde passie voor mooi vuurwerk. Beiden staan bekend om de spectaculaire vuurwerkshows die zij organiseerden in Zoetermeer en Rijswijk en kunnen rustig als iconen op hun vakgebied gezien worden. Van Herwijnen sinds 1996, en Broks, zelf pyrotechnicus, zelfs al sinds 1968. “De Zoetermeerse Vuurwerkhal en vuurwerkzoetermeer.nl hebben veel overeenkomsten”, vertelt Dennie. “We staan beiden niet alleen bekend om ons assortiment kwaliteitsvuurwerk, ook de korte wachttijden en gegarandeerde levering van wat je bestelt komen overeen.”

Vorig jaar zou Van Herwijnen voor de laatste keer zijn bekende vuurwerkshow houden en nog een keer ‘knallen’ met de verkoop. Dat ging echter door het tijdelijke vuurwerkverbod niet door. En daarmee kwam een einde aan een lange traditie. Omdat Van Herwijnen het zonde vond om alles wat hij in de loop der jaren heeft opgebouwd zomaar te stoppen besloot hij Broks te benaderen of hij de verkoop van hem over wilde nemen. “Omdat we elkaar kennen en als specialisten goed begrijpen konden we snel schakelen en waren het al snel eens”, vertelt Broks. Hij nam de voorraad over en zal deze, zodra de regels het weer toelaten, verkopen vanaf de Cobaltstraat 1 in Zoetermeer. Ook de traditionele vuurwerkshow bij de Dobbe zal door hem verzorgd worden. “Die staat nu gepland voor 12 december 2022. De vergunning is nu al aangevraagd, dus schrijf de datum maar alvast in de agenda.” En er is nog een voordeel. Omdat Broks over twee verkooppunten beschikt, een in Zoetermeer én een in Rijswijk heeft De Vuurwerkhal een totale opslagcapaciteit van maar liefst 60.000 kilo vuurwerk. Bovendien kunt u hier direct voor de deur parkeren. Alleen maar voordelen dus.

Dit jaar zullen mensen het moeten doen met het wat kleinere, categorie 1 vuurwerk. “Dit is vuurwerk wat feitelijk het hele jaar door verkocht mag worden”, leggen Van Herwijnen en Broks uit. Gelukkig is er ook in deze categorie behoorlijk wat keuze zodat echte liefhebbers er toch een kleurrijke en feestelijke jaarwisseling van kunnen maken. “Vuurwerk uitzoeken, bestellen en afhalen moet een feest zijn”, geeft Van Herwijnen eerlijk toe. “Ik ben dan ook blij dat dit bij Vuurwerkhal Zoetermeer in goede handen is.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

JobHulpMaatje helpt bij de zoektocht naar werk.
Nieuw voorjaarsprogramma JobHulpMaatje 20 feb, 11:44
Robert Verhaaf hangt zijn schilderijen op in de Baztille.
Expositie 'Die weg of Mijn weg' in Ateliers BaZtille 20 feb, 11:35
Drie personen zijn met behulp van een hoogwerker van de brandweer uit de woning gehaald.
Brandweer redt drie personen uit woning in Oosterheem wegens keukenbrand 19 feb, 15:54 1
Foto: Tim Brabander en zijn trainer/coach John Zwalve.
Tim Brabander Nederlands Kampioen Judo 19 feb, 15:30
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht overtuigen in toneelstuk Herman
Briljant spel laat rollen verrassend omdraaien 19 feb, 15:24
Scholekster op het gazon van het CKC in het oude dorp. Foto Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 19 feb, 14:49
De Natuurtuin
Rondwandeling in de Natuurtuin 19 feb, 14:43
Samenwerking tussen Hof van Seghwaert en Fonteynenberg
De Hof van Seghwaert en Fonteynenburg gaan voor groei 19 feb, 14:07