Gerhard ten Hoopen.
Gerhard ten Hoopen.

Doek valt voor radioprogramma van Ten Hoopen

Actueel 796 keer gelezen

Zoetermeer - Na 24 jaar is het doek gevallen voor het radioprogramma Fascinating Jazz dat jazzpromotor Gerhard ten Hoopen maakte bij Zfm. Technische onvolkomenheden met als gevolg geen programma op de radio, zijn daar de oorzaak van.

Door Hélène Ouwerkerk

“Ik voel mij een roepende in woestijn”, zegt Gerhard ten Hoopen als we hem om tekst en uitleg vragen. “Sinds corona werd gevraagd om het programma thuis te maken als dat kon. Ik heb die apparatuur en deed dat dus. Met een programma van twee uur ben ik soms wel een hele dag mee bezig. Ik heb een groot netwerk in de jazzwereld en interviewde soms ook artiesten. Groot was dan ook de ergernis als het programma ineens niet werd uitgezonden. Simpelweg omdat vergeten was om het in de computer te zetten. Ik trok daarover meermaals aan de bel maar zonder gevolg. Als het niet is uitgezonden dan kan de podcast ook niet worden teruggeluisterd. Op een gegeven moment durfde ik mijn programma niet eens meer aan te kondigen via social media omdat ik bang was dat het niet te horen was.” Na maanden van irritatie over de werkwijze, besloot Ten Hoopen te stoppen. “Ik ben echt niet over één nacht ijs gegaan en heb er goed over nagedacht en het meermalen aangekaart maar zonder resultaat”, laat hij weten. “Ik heb het programma per slot van rekening 24 jaar met veel plezier gemaakt.”

Zijn aankondiging om te stoppen, zorgde voor een stroom van reacties. “Ik heb veel luisteraars. Ook uit het buitenland. Want radioprogramma’s zijn natuurlijk via internet te beluisteren”, zegt Ten Hoopen. “Ik vind de reacties hartverwarmend en ze kwamen ook uit onverwachte hoek.”

Yoran Kipping van Zfm laat desgevraagd weten dat Zfm met Gerhard ten Hoopen in gesprek is. “Afgelopen zondag hebben wij het programma van Gerhard herhaald, omdat de luisteraar van Zfm wel rekent op een Jazzprogramma en we geen besluiten nemen zolang we in gesprek met elkaar zijn. We kijken naar de mogelijkheden”, aldus Kipping.

Volgens Gerhard ten Hoopen is het hoofdstuk Zfm wat hem betreft afgesloten. “Ik ben niet boos of rancuneus hoor, maar als ik eenmaal een beslissing neem, dan kom ik daar niet op terug”, zegt hij. “Ik ben wel inmiddels in gesprek over een doorstart elders en hoop dat binnenkort te kunnen laten weten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Rolstoelvierdaagse op pad
Rolstoelvierdaagse zoekt begeleiders 23 uur geleden
Arthur Schipper (Goede Doelencommissie Pelgrimshoeve), wethouder Bouke Velzen en Sanne v. Leeuwen (directeur Pelgrimshoeve). Foto: pr
Wethouder Bouke Velzen bezoekt de Pelgrimshoeve gisteren
Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo gisteren 3
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Zorgen om geboortezorg 28 mrt, 09:15
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 28 mrt, 07:18
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27