Drukte met Sinterklaas of op kleine schaal. Foto: Fred Roland
Drukte met Sinterklaas of op kleine schaal. Foto: Fred Roland

Wat doen we dit jaar met Halloween en Sinterklaas?

Actueel 451 keer gelezen

Zoetermeer - Het is nog een paar dagen voor Halloween maar er wordt op dit moment in het Stadhuis nog gewerkt aan de vergunning voor het evenement. Ook over hoe de intocht van Sinterklaas gaat zijn, heerst nog grote onzekerheid.


Door Hélène Ouwerkerk


Dit weekend zijn er diverse Halloween evenementen en activiteiten in de stad waaronder een Halloween Drive Through door het Onderlangs in het Stadshart en Halloween in het Buytenpark. Vooralsnog staat dat niet op losse schroeven. “Wij gaan ervan uit dat de organisatie zich aan de geldende coronamaatregelen houdt. Vanuit de gemeente zien wij het evenement in het Stadshart als ‘doorstroom evenementen’, dat betekent dat er geen coronatoegangsbewijs nodig is. Het Buytenpark is geen doorstroomevenement. Hiervoor is wel de coronacheck nodig”, aldus de woordvoerder van de gemeente. Het lijkt er dus op dat Halloween liefhebbers dit weekend hun hart kunnen ophalen bij de verschillende evenementen. De gemeente ziet vooralsnog geen reden om nu al op de rem te trappen.


Sinterklaas

Voor de kinderen die nu al uitkijken naar Sinterklaas ligt dat ingewikkelder. Het is op dit moment zeer de vraag of een grote intocht met duizenden kinderen in het Stadshart dit jaar mogelijk is. Bezuijen wil op dit moment dan nog even geen beslissing nemen en wacht dus nog even af met het geven van een ‘go’ voor de intocht.”Voor Sinterklaas wachten we de persconferentie van het kabinet af”, zegt burgemeester Bezuijen. “Op grond daarvan zullen we bepalen hoe we met de intocht omgaan en wat wel en niet mag en of de aanscherping nodig is.” Bij de gemeente liggen diverse vergunningaanvragen van onder andere de Dorpsstraat en het Stadshart maar daar wordt dus nog even geen beslissing overgenomen.


Vergunning

Overigens hoeft niet ieder winkelcentrum die Sinterklaas wil ontvangen hiervoor vergunning aan te vragen. Dit hangt heel erg af van de vorm en het aantal mensen dat wordt verwacht. “Als het echt een groter evenement is, dan is een vergunning echt wel nodig nodig maar bij iets kleins volstaat een meldplicht”, legt Michel Bezuijen uit. Hij benadrukt dat er sowieso iets gaat gebeuren met Sinterklaas. “Dat Sinterklaas naar Zoetermeer komt dat staat vast. Maar de vorm daar denken we nog over na. In het uiterste geval net als vorig jaar online maar eigenlijk verwacht ik niet dat dit nodig is.” De burgemeester zegt er alles aan te willen doen om de Sint ook lijfelijk in de stad te ontvangen.

Bezuijen bevestigt dat het afgeven van vergunningen allemaal erg kort dag zal zijn en er snel moet worden geschakeld. “We wachten volgende week het besluit van de ministers dus nog even af”, zegt hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38