Drukte met Sinterklaas of op kleine schaal. Foto: Fred Roland
Drukte met Sinterklaas of op kleine schaal. Foto: Fred Roland

Wat doen we dit jaar met Halloween en Sinterklaas?

Actueel 418 keer gelezen

Zoetermeer - Het is nog een paar dagen voor Halloween maar er wordt op dit moment in het Stadhuis nog gewerkt aan de vergunning voor het evenement. Ook over hoe de intocht van Sinterklaas gaat zijn, heerst nog grote onzekerheid.


Door Hélène Ouwerkerk


Dit weekend zijn er diverse Halloween evenementen en activiteiten in de stad waaronder een Halloween Drive Through door het Onderlangs in het Stadshart en Halloween in het Buytenpark. Vooralsnog staat dat niet op losse schroeven. “Wij gaan ervan uit dat de organisatie zich aan de geldende coronamaatregelen houdt. Vanuit de gemeente zien wij het evenement in het Stadshart als ‘doorstroom evenementen’, dat betekent dat er geen coronatoegangsbewijs nodig is. Het Buytenpark is geen doorstroomevenement. Hiervoor is wel de coronacheck nodig”, aldus de woordvoerder van de gemeente. Het lijkt er dus op dat Halloween liefhebbers dit weekend hun hart kunnen ophalen bij de verschillende evenementen. De gemeente ziet vooralsnog geen reden om nu al op de rem te trappen.


Sinterklaas

Voor de kinderen die nu al uitkijken naar Sinterklaas ligt dat ingewikkelder. Het is op dit moment zeer de vraag of een grote intocht met duizenden kinderen in het Stadshart dit jaar mogelijk is. Bezuijen wil op dit moment dan nog even geen beslissing nemen en wacht dus nog even af met het geven van een ‘go’ voor de intocht.”Voor Sinterklaas wachten we de persconferentie van het kabinet af”, zegt burgemeester Bezuijen. “Op grond daarvan zullen we bepalen hoe we met de intocht omgaan en wat wel en niet mag en of de aanscherping nodig is.” Bij de gemeente liggen diverse vergunningaanvragen van onder andere de Dorpsstraat en het Stadshart maar daar wordt dus nog even geen beslissing overgenomen.


Vergunning

Overigens hoeft niet ieder winkelcentrum die Sinterklaas wil ontvangen hiervoor vergunning aan te vragen. Dit hangt heel erg af van de vorm en het aantal mensen dat wordt verwacht. “Als het echt een groter evenement is, dan is een vergunning echt wel nodig nodig maar bij iets kleins volstaat een meldplicht”, legt Michel Bezuijen uit. Hij benadrukt dat er sowieso iets gaat gebeuren met Sinterklaas. “Dat Sinterklaas naar Zoetermeer komt dat staat vast. Maar de vorm daar denken we nog over na. In het uiterste geval net als vorig jaar online maar eigenlijk verwacht ik niet dat dit nodig is.” De burgemeester zegt er alles aan te willen doen om de Sint ook lijfelijk in de stad te ontvangen.

Bezuijen bevestigt dat het afgeven van vergunningen allemaal erg kort dag zal zijn en er snel moet worden geschakeld. “We wachten volgende week het besluit van de ministers dus nog even af”, zegt hij.

Uit de krant

Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5
Afbeelding
Gemeente opent meldpunt Woonfraude als onderdeel van aanpak ondermijning 28 sep., 10:43