Ilse Ruijters. Foto: Zoetermeer Actief
Ilse Ruijters. Foto: Zoetermeer Actief Guus Pauwels

Zilveren Vleermuis voor Ilse Ruijters

Actueel 168 keer gelezen

Zoetermeer - Voor het eerst was er dit jaar ter gelegenheid van het Nederlands Thrillerfestival ook een Zilveren Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste thriller van het jaar. Deze prijs viel op het boek “Minnaar” van auteur Ilse Ruijters. 

Zondag 24 oktober was de bekendmaking en werden trofee, een oorkonde en bijbehorende cheque van € 1.500,-- aan de trotse winnaar overhandigd door Omroep MAX directeur Jan Slagter. 

Voor deze prijs voor de beste thriller kwamen ver over de 100 aanmeldingen binnen en de voltallige jury moest dan ook worden ingezet om met een longlist van 15 titels en uiteindelijk een shortlist met 6 genomineerde titels te kunnen komen. 

Naast “Minnaar” waren dat “De Russische connectie” van Gerrit Barendrecht, “Drie jaar” van Anders Roslund, “Het rode dossier” van Ronald van der Pol, “The Gray Man, Onder schot” van Mark Greaney en “Verdwenen” van Ingrid Oonincx. 

De jury die opnieuw onder leiding stond van voorzitter Cees van Rhienen schreef vol lof over het winnende boek, maar had bepaald geen gemakkelijke taak, gezien het hoge niveau van alle genomineerde thrillers en vooral ook het gigantische aantal aanmeldingen wat alle eerdere verwachtingen ver te boven ging. 

Het juryrapport is inmiddels op de website van het Nederlands Thrillerfestival te vinden en is daarnaast opvraagbaar bij het secretariaat. 

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28