Brenda Hartgring (links) en Leontien Kuijpers. (Foto: Robbert Roos)
Brenda Hartgring (links) en Leontien Kuijpers. (Foto: Robbert Roos)

Doe Goed in Zoetermeer steunt ‘Iedereen een Maaltijd’

Actueel 79 keer gelezen

Zo’n drie jaar geleden hadden enkele Zoetermeerse ondernemers een droom. “Stel je eens voor dat elke inwoner van Zoetermeer één euro zou doneren. Wat zouden we daar allemaal voor mooie dingen mee kunnen doen?”

Zoetermeer - Doe Goed in Zoetermeer zet zich belangeloos in voor alle mensen die in Zoetermeer leven, wonen en werken met als doel om alle inwoners met elkaar te verbinden, Zoetermeer groot te maken, en om samen trots te zijn op onze stad. Elk jaar wordt er een goed doel gekozen wat voor een vastgestelde periode ondersteund wordt. Dit jaar is dat stichting ‘Iedereen een Maaltijd’ van Brenda Hartgring.

Maaltijd

Brenda: “Onze stichting is ontstaan omdat wij merkten dat niet iedereen in staat is om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Dit kan zijn door ziekte, werk, onmacht of geldgebrek. Wij verstrekken noodmaaltijden aan mensen die dat niet kunnen betalen.”

Een mooi initiatief wat het komende half jaar ondersteund wordt door Doe Goed in Zoetermeer. Leontien Kuijpers van DGIZ: “Jaarlijks organiseren wij de ‘Week van het goede doel’. Daarnaast roepen wij iedereen in de stad op om hun krachten te bundelen en zelf een actie te bedenken om zoveel mogelijk geld binnen te halen wat we kunnen doneren.” Dit kan van alles zijn. Reken een week lang een klein bedrag voor de gratis koffie op de zaak, doe een kleine opslag op de entree voor uw evenement, verzamel lege flessen met je klas. Leontien: “Vaak heb je al snel een aardig bedrag bij elkaar en je houdt er ook nog eens een goed gevoel aan over. Dingen samen doen is nu eenmaal leuker dan alleen.”

Brenda is erg blij dat haar stichting dit jaar ondersteuning krijgt van DGIZ. “Ik zou heel graag een hele grote tafel in het midden van onze lunchroom in het Woonhart willen hebben. Waar mensen gezamenlijk aan kunnen eten, want eten verbindt. Of samen een spelletje kunnen doen met een kopje koffie.” Gelukkig weten steeds meer mensen de weg naar haar lunchroom te vinden. Alle opbrengsten worden, na aftrek van kosten, gebruikt om nieuwe noodmaaltijden te kunnen maken. Leontien: “Sla de handen in elkaar en schrijf je actie in op onze website www.dgiz.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21