Afbeelding

ONC heeft maar liefst twee internationale projecten lopen

Actueel 111 keer gelezen

Het Erasmus+ Programma is een subsidieprogramma van de Europese Unie. Veel scholen dragen projecten aan om hiervoor in aanmerking te komen maar dat lukt niet altijd. Des te opvallender is het dat ONC Parkdreef niet één, maar zelfs twee grote internationale gesponsorde projecten heeft binnengehaald. En daar zijn ze best een beetje trots op.


Zoetermeer – Henry van der Vegt is coördinator van de internationalisering. “De leerlingen houden zich het eerste jaar bezig met onderzoek naar duurzaamheid, recycling en wat je moet doen met afval.” Vanuit ONC Parkdreef zijn 13 leerlingen betrokken bij dit project voor de klassen 4/5 havo/vwo. Henry: “In het tweede jaar worden de leerlingen gestimuleerd om als ‘echte’ ondernemers aan de slag te gaan. Hierbij moeten ze zelf manieren verzinnen om hun producten of zelfgemaakte kunst van restmaterialen aan de man te brengen.” Tijdens hun verblijf in Nederland worden de leerlingen onder andere welkom geheten door wethouder Isabelle Vugs en slapen de gasten bij de leerlingen thuis. Dit is een belangrijk onderdeel van het project. Henry: “Op deze manier leren de leerlingen tegelijkertijd iets meer van elkaars gebruiken en cultuur.” Deze week maken de leerlingen een logo voor het project wat later deze week verder uitgewerkt wordt bij de Art Studio in de Dorpsstraat. Het tweede project wat is binnengehaald heet ‘We are our future’. Henry: “In dit project voor de klassen 3 mavo/havo/vwo werken de leerlingen samen met andere leerlingen uit Frankrijk, Portugal, Griekenland, Bulgarije, Slovenië en Polen. De start is op 14 november en vindt plaats in Frankrijk.” Bij dit project bekijken de leerlingen de verschillende manieren van lesgeven en welke onderwijssystemen er gebruikt worden. Henry: “Wat doet een school bijvoorbeeld met leerlingen die hoogbegaafd zijn of hoe ondersteunen ze leerlingen die extra hulp nodig hebben? “ ONC Parkdreef heeft ook eigen projecten die draaien zonder subsidie vanuit de Europese Unie. Henry: “Voor leerlingen uit de 2e klas hebben we al zo’n vijf jaar een uitwisselingsprogramma met een school in de buurt van Hamburg. Elk jaar gaan daar zo’n 30 leerlingen naar toe.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21