Start van de Klaverblad Kidsrun. Foto Gert-Jan ten Brinke.
Start van de Klaverblad Kidsrun. Foto Gert-Jan ten Brinke.

Record aantal deelnemers Klaverbladloop

Actueel 97 keer gelezen

Ilion noteert recorddeelname Klaverbladloop
Met meer dan 950 inschrijvingen hebben aan de 40e editie van de Klaverbladloop heeft een record aantal lopers deelgenomen. De organisatie had er dan ook alles aan gedaan om van dit lustrum evenement iets speciaals te maken. Voor de jeugd was er een springkussen en een avonturenbaan en de allerkleinsten konden zich laten schminken. Hoofdsponsor Klaverblad had gezorgd voor een heuse poffertjeskraam en de erwtensoep van De Natuurwinkel vond ook gretig aftrek.

Maar uiteindelijk ging het natuurlijk om de loop. De jeugd beet de spits af met de 1 km Kidsrun Hoewel de opkomst van de scholen een beetje tegenviel, waren er toch zo’n 100 kinderen aan de start. De 1 km werd gewonnen door Carl Martens in een fantastische tijd van 3:13.

Daarna was de beurt aan de deelnemers van de wegwedstrijd, naar keuze over 5, 10 of 15 km. De start werd verzorgd door Martin Spaans, een van de deelnemers van de allereerste Klaverbladloop, die toen nog Dotterbloemloop heette. Sinds de ontsluiting van het Van Tuyllsportpark naar Oosterheem via het ecoduct, voert de route langs het Heemkanaal, rond de Benthuizerplas, een stukje door de uitlopers van het Bentwoud om via Oosterheem weer terug te keren naar het Heemkanaal en de finish op de atletiekbaan van Ilion.

Onder de deelnemers was zelfs een Fransman, die speciaal uit Parijs was gekomen om aan deze najaarsklassieker van Ilion deel te nemen. Ilion had ook gezorgd voor een aantal “pacers”, lopers die in een strak tempo naar een specifieke eindtijd lopen. De lopers, waaronder 125 werknemers van Klaverblad, waren zeer te spreken over het parcours en de organisatie, wat een groot compliment is voor de vele vrijwilligers die Ilion elk jaar inzet om van de loop een succes te maken.

De 15 km wegwedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Joao Seixas van Leiden Atletiek bij de heren in een tijd van 53:27 En bij de dames door Helmie Ramakers van Den Haag atletiek in een tijd van 1:04:46. De prijzen, gesponsord door o.a. Runnersworld werden uitgereikt door burgemeester Charlie Aptroot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt gisteren
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter gisteren 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer gisteren
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open gisteren 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder gisteren
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11