Van Links naar Rechts Claudia Robbens, meisje met bontkraag, Sigrid die mij altijd helpt, en 2 jonge meiden die onze actie ondersteunen. (Foto: Annelize van der Helm)
Van Links naar Rechts Claudia Robbens, meisje met bontkraag, Sigrid die mij altijd helpt, en 2 jonge meiden die onze actie ondersteunen. (Foto: Annelize van der Helm)

Bontvrij het nieuwe jaar in

Actueel 77 keer gelezen

Bont is de laatste jaren weer een modeverschijnsel. Er kleeft alleen veel leed aan de modieuze bontkragen die van de vachten van vossen, nertsen, wasbeerhonden en konijnen worden gemaakt. De Zoetermeerse Claudia Robbens zet zich met haar bewustzijnsacties op straat en met haar muziek in voor de dieren.

Zoetermeer - Claudia besteedt al haar vrije uren om zich in te zetten voor de dieren. Op centrale plekken, zoals het Stadshart, spreekt zij mensen aan om ze bewust te maken van het dierengeweld dat bij de productie van bont komt kijken. “Ik benader mensen op een vriendelijke manier en vertel hoe mooi ze van zichzelf al zijn. Daar is geen bont voor nodig. Veel jonge mensen dragen bontkragen. Vaak weten ze wel iets van het leed af maar omdat veel mensen om hun heen het dragen, lijkt het net of ze zich ervan vrijwaren. Overal probeer ik mensen te enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan een mooiere aarde. Daarvoor heb ik iedereen nodig heb om die missie te bereiken en de wereld goed achter te laten voor volgende generaties. Zo draag ik bijvoorbeeld mijn Ugg’s niet meer omdat ik weet hoe slecht de schapen behandeld worden en gebruik ik al jaren geen dierenproducten. Ik houd van dieren en levend hebben ze voor mij meer betekenis. Het dierenleed in Nederland en de rest van de wereld doet mij verdriet. Met mijn acties vraag ik of mensen hun ogen en hart willen openen.”

Claudia is te herkennen aan de pluchen wasbeerhond die zij als mascotte met zich meedraagt tijdens haar acties. Als singer-songwriter maakt zij antibontnummers en tekent zij bijpassende illustraties. ‘Ongeveer 1,5 jaar geleden maakt ik een nummer over (dieren)liefde die binnenkort te beluisteren is in een houseversie. Verder schrijf ik nummers over proefdieren, zwerfhonden en dolfijnen. In februari komt mijn eerste album uit. Wat zou het mooi zijn als ik met mijn muziek mensen weet aan te spreken en bewust te maken van een bontvrij leven. Als je voor de aarde bezig bent, ben je ook bezig voor de mens.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50