Raoul (r) en Bas (m) koken in het restaurant van Rudi (r))
Raoul (r) en Bas (m) koken in het restaurant van Rudi (r))

Sterrenkoks koken bij De Heeren van Soetermeer

Actueel 78 keer gelezen

Door Robbert Roos

Rudi Seijdel heeft een hart voor horeca. Altijd vol passie is hij bezig met zijn restaurants. Bijvoorbeeld bij de Heeren van Soetermeer aan de Dorpsstraat 41, waar klanten weer gasten zijn, en het altijd genieten is. Op woensdag 8 februari is het dubbel genieten. Dan zal De Heeren van Soetermeer voor de 6e keer als pop-up sterrenrestaurant fungeren en koken er voor de gelegenheid niet één, maar zelfs twee sterrenkoks.

Zoetermeer - Raoul Meuwese en Bas Hoog komen beiden uit Zoetermeer en koken inmiddels al geruime tijd op topniveau. Raoul als keukenchef bij ‘De Hoefslag’ in Bosch en Duin, bekroond met een Michelin ster en een 22e plaats in de Lekker top 100, Bas onder de vleugels van Lijm & Cultuur in Delft waar hij meerdere keren per jaar een pop-up restaurant bestiert. Rudi Seijdel: “Raoul en Bas zijn beiden bekend in de regio waar de restaurants waar zij werken gevestigd zijn. Toch leek het hen leuk om ook in Zoetermeer aan hun naamsbekendheid te werken.” Raoul kookte al drie keer eerder in het pop-up sterrenrestaurant van Rudi, Bas deed dit tweemaal. Rudi: “8 februari wordt de eerste keer dat ze tegelijkertijd gaan koken. Een idee wat op een verjaardag is ontstaan.” Bas en Raoul zijn vroegere buurjongens van elkaar en kenden Rudi vanuit het uitgaansleven. Zo hebben zij nog regelmatig contact. Voor beide sterrenkoks is verandering van kookomgeving een manier om scherp te blijven. Raoul: “Je kookt met andere mensen en in een andere keuken dan je gewend bent maar dat is juist een leuke uitdaging. Je kennis delen met een nieuwe generatie koks is erg leuk om te doen.” Bas: “Het is wat informeler. Leuk om voor een aantrekkelijke prijs een product van hoog niveau te presenteren.” Zo betaal je voor een 6- gangendiner slechts € 55,- per persoon. Rudi: “Dit is inclusief lekkere amuses bij binnenkomst en friandises voor bij de koffie. Voor liefhebbers is er een speciaal (bob)wijnarrangement.” Raoul kookt vanuit de Franse traditie, maar dan wel met een moderne twist. Bas heeft Indische roots die hij combineert met een Franse basis met daarbij een voorliefde voor groenten, kruiden, bloemen en lichte zuren. Het menu staat nog niet vast maar de koks willen wel een tipje van de sluier oplichten. Het omvat onder andere Iberico, vossenbessen, coquille’s en, indien beschikbaar, verse Pieterman, een bijzonder visje uit de Noordzee. Bas: “Mooie gerechten maken door dicht bij jezelf te blijven. Als dat lukt ben ik tevreden Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus vooraf reserveren is gewenst. info@deheerenvansoetermeer.nl of via 079-8890777

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Jasper van Viegen met Jules Lelieveld (links) en Ger Fens (rechts)
Jasper van Viegen nieuwe hoofdtrainer SVO Buytenpark 5 mei, 09:40
De plantjes aan de balustrade en op de grond moeten weg laat woningcorporatie Vidomes de bewoners weten. Foto: Kees van Rongen
Bewoners teleurgesteld: 'Na vele jaren moeten alle plantjes op galerij ineens weg' 3 mei, 16:03 30
Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06
Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05