Ricardo Sibelo met zijn pupil Juliette Driessen. Foto: Robbert Roos
Ricardo Sibelo met zijn pupil Juliette Driessen. Foto: Robbert Roos

Leerlingen maken een eigen musical

Actueel 298 keer gelezen

Hélène Ouwerkerk

Voorstelling Ricardo Sibelo

Leerlingen die zelf een voorstelling bedenken. Voor dansschoolleraar Ricardo Sibelo is het niet gek. Als zijn leerlingen met goede ideeën komen, dan geeft hij ze daar namelijk graag de ruimte voor. Juliette Driessen en Maya Mengerink kwamen met een idee en hun eigen voorstelling wordt in de kerstvakantie in het Stadstheater opgevoerd. Het duurt nog even maar er wordt nu al druk gerepeteerd.

Zoetermeer - "Vorig jaar hadden we voor het eerst een voorstelling in de kerstvakantie", vertelt Ricardo Sibelo. "Behalve de leerlingen deden daar ook de ouders aan mee. Dit jaar dus weer maar dan ook nog eens met de voorstelling Alice in Wonderland die door Juliette en Maya is geschreven." Voor de twee vriendinnen is het niet de eerste keer dat ze in de pen klommen. "We hebben een keer een voorstelling over Roodkapje geschreven en nu dan Alice in Wonderland. De bekende personages zoals de witte koningin, de gekke hoedenmaker en de hartenkoningin doen mee maar wij hebben een nieuw verhaal bedacht", vertelt Juliette. Iets bedenken is volgens Juliette niet zo moeilijk want de vriendinnen zitten vol met ideeën. "Maar een goed script maken is veel schaven en herschrijven. Je moet er namelijk voor zorgen dat het niet te langdradig wordt en alles moet kloppen", zegt ze. De voorstelling wordt een muzikale voorstelling met dans en een goed verhaal. "En", vult Ricardo aan, "we komen met een spektakel. Daar kan ik natuurlijk nog niet alles over verklappen maar het wordt in ieder geval bijzonder met diverse culturele disciplines."

Sibelo is zichtbaar trots op zijn leerlingen. "Ik wil de leerlingen niet alleen maar dans of dansposes leren. Ik laat ze nadenken over het hoe en waarom. En als ze dan zoals Juliette en Maya met een idee komen dan krijgen ze daar uiteraard alle ruimte voor."

Vanwege de zomervakantie liggen de repetities even stil. Maar vanaf 26 augustus is er bij Dansstudio Ricardo Sibelo een musicalworkshop. Leerlingen leren een script schrijven en een voorstelling maken. "Wie weet zitten daar wel net zo creatieve leerlingen bij als Juliette en Maya", lacht Sibelo.

Van 26 t/m 31 augustus is er bij Dansstudio Ricardo Sibelo een musical cursus bij de dansstudio aan de Zegwaartseweg 46a. Inschrijven kan via 079-3431700 of via info@ricardosibelo.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50