Leden van de toervereniging. Foto: Cees Coers
Leden van de toervereniging. Foto: Cees Coers

Kennismakingslessen bij Toer Vereniging Zoetermeer ‘77

Actueel 57 keer gelezen

Zoetermeer - Heeft u kinderen of familie en kennissen met kinderen die graag fietsen? Stuur voor 4 juni een email met voornaam, achternaam, geboortedatum, adres, tel/mobiel en e-mailadres plus de keuze voor 1 van de 2 cursussen (”Toer” of “MTB”) naar jeugd@tvzoetermeer77.nl en doe mee! Wie het eerst komt, het eerst maalt.

De kennismakingscursus, van Toer Vereniging Zoetermeer ’77, is voor jongens en meisjes van 8 t/m 17 jaar en is speciaal ontworpen zodat hij voldoet aan de nationale en gemeentelijke anti-corona richtlijnen. Hij bestaat uit 2 lessen, op de zaterdagen 6 en 13 juni a.s. van 10:00 tot 12:00 uur. Bij over-inschrijving volgt een 2 e cursus op de zaterdagen 20 en 27 juni a.s.. We rijden vanuit ons clubhuis in het Buytenpark. Deelname is gratis. Voor vertrek wordt de fiets gecontroleerd op technische staat.

Tijdens deze 2 lessen maak je kennis met veiligheid, plezier en sportieve uitdaging op de fiets. Het dragen van een fietshelm is verplicht. Als je er zelf geen hebt kun je er elke les een lenen van de vereniging. Alle lessen worden gegeven door ervaren jeugdbegeleiders.

Je kunt kiezen voor “Jeugd Toerfietsen” of “Jeugd MTB”.

In de cursus “Jeugd Toerfietsen” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen op fietspaden en wegen over langere afstanden en technieken zoals remmen, schakelen, bochten rijden en balans op de fiets. Je kunt meerijden met elke goed onderhouden fiets (een racefiets is niet noodzakelijk).

In de cursus “Jeugd MTB” leer je in een groep de fijne kneepjes van het veilig fietsen in het terrein (offroad) en technieken zoals schakelen, remmen, balans, behendig sturen, de juiste houding en over allerlei obstakels springen in de omgeving. Voor deze cursus heb je zelf een mountainbike nodig.

(bijlage: foto van Cees Coers)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21