Afbeelding

Alzheimer Café nu thuis te volgen

Actueel 61 keer gelezen

ZOETERMEER-LANSINGERLAND - Op dinsdag 1 september is het Alzheimer Café in Zoetermeer geopend. Door de corona-maatregelen kunnen belangstellenden uit Zoetermeer en omgeving daarvoor niet zoals vanouds terecht in wooncentrum De Morgenster. De nieuwe werkwijze is dat men via een live-verbinding vanuit de eigen woning online aan het Alzheimer Café kan deelnemen.   

De nieuwe werkwijze is uit nood geboren, maar de verwachting is dat dit ook veel nieuwe kansen biedt. De werkwijze is dat de gespreksleider met deskundigen in gesprek gaat en dat dit gesprek via een beeldscherm live te volgen is. De deelnemers kunnen wanneer zij dat willen per telefoon vragen stellen of suggesties doorgeven. Deze worden door het telefoonteam ter plekke ingebracht in het overleg en gelijk beantwoord. Fijn is ook dat het gesprek op video wordt vastgelegd en dat dit gesprek later op elk gewenst moment kan worden bekeken. Wie belangstelling heeft om het Alzheimer Café digitaal bij te wonen of wie nadien het Alzheimer Café wil terugkijken kan dat per mail laten weten via middelhoek@alzheimervrijwilligers.nl. U krijgt dan een mail terug met een eenvoudige instructie. Tijdens dit Café wordt teruggekeken op de afgelopen corona-maanden. Waar liep of loopt u bijvoorbeeld praktisch tegenaan? Kan u of uw naaste de ondersteuning krijgen die nodig is? Wat heeft u eventueel nodig of heeft u misschien praktische tips die anderen kunnen helpen? Als gastsprekers zijn aanwezig een casemanagers dementie, activiteitencoach en ervaringsdeskundigen. De avond wordt muziek ondersteund met muziek en mooie liedjes gezongen door Marien van de Berg van cabaretgroep ‘Het draait om mensen nietwaar’.

Het Alzheimer Café vindt vanaf nu weer iedere eerste dinsdag van de maand plaats, voorlopig op deze online wijze. Deelname is gratis. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 20.45 uur. Het Alzheimer Café is een initiatief van Alzheimer Nederland, Vierstroom Zorg Thuis - Steunpunt Dementie,  ZoSamen, GGZ Zoetermeer en Parnassia Groep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50