Afbeelding
Foto: Pixabay

Zonnepanelen op Zoetermeers dak

Actueel 69 keer gelezen

Het college heeft de ambitie dat 30 tot 40% van de Zoetermeerse daken, geluidswallen en parkeerplaatsen worden voorzien van zonnepanelen. Daarom wordt op 20 november gestart met een samenspraaktraject.

Zoetermeer - “De ambitie komt voort uit het regionale klimaatakkoord”, zegt wethouder Robin Paalvast. “We willen daar zeker ook ons steentje aan bijdragen maar willen alle parken en groene gebieden in de stad wel groen houden en niet vol zetten met windturbines en zonnepanelen.” Via het Doe Mee-platform gaat er over dit onderwerp een participatietraject van start. De gemeente heeft nog geen grote subsidiepot aangelegd om dit te stimuleren maar wel wordt er gekeken naar het duurzaamheidsfonds en de inzet van de gelden die de gemeente heeft verdiend met de Eneco-gelden. “Afhankelijk van de samenspraak gaan we een plan maken”, zegt Paalvast. “Maar ook belangrijk is dat Stedin moet kunnen voldoen aan de vraag op het energienet. Daar zijn we over in gesprek met Stedin en zij zijn druk bezig om de capaciteit te verhogen.”

Hoewel de wethouder niet wil dat Zoetermeerse natuurgebieden worden volgezet met zonnepanelen zijn er wel uitzonderingen. Op het baggerdepot in Oosterheem, het weiland aan de Slootweg en de Roeleveenseweg langs de A12 moeten zonnevelden komen. “Deze drie velden staan niet echt in een groen gebied maar zijn wel heel geschikt”, aldus de wethouder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50