Fietsverlichtingsactie

Actueel 67 keer gelezen

Benthuizen - Op zaterdag 31 oktober wordt de jaarlijkse fietsverlichtingsactie gehouden. Op die dag kunnen fietsers bij tientallen rijwielhandelaren in onze regio hun verlichting gratis laten controleren, en zo nodig laten repareren.
De dagen worden korter, en steeds vaker heb je ‘s ochtends of ‘s avonds je licht nodig op de fiets. Dan is het van belang dat die het ook doet.  Om daarvoor te zorgen organiseren de Fietsersbond en gemeenten in de regio Holland Rijnland, in samenwerking met de rijwielhandelaren, weer een fietsverlichtingsactie.
Op zaterdag 31 oktober kunnen fietsers bij tientallen rijwielhandelaren terecht om hun verlichting gratis te laten controleren. Als reparatie nodig is, hoeft alleen voor het materiaal betaald te worden - geen arbeidsloon dus. In de week na de actiedag, van 2 t/m 7 november, geven de deelnemende rijwielhandelaren 10% korting op de totale kosten (materiaal + arbeidsloon) voor reparatie van de verlichting. Een van de deelnemende rijwielhandelaren is Profile Hans Janssen in Benthuizen.
Ook in deze coronatijd kun je nog prima fietsen. Het is van belang dat je dat veilig kunt doen. Met je licht aan kun je eerder gezien worden door het andere verkeer, en kunnen ongelukken worden voorkomen. Ook niet onbelangrijk: de BOA’s en de politie voeren in het winterseizoen gerichte controles uit op het voeren van fietsverlichting. De boete voor fietsen zonder licht bedraagt EUR 55,-.
Meer informatie: www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50