Meer woningen voor empty nesters Rokkeveen

Actueel 78 keer gelezen

Zoetermeer - Het college stemt in met de verkoop van de grond aan het Bladgroen aan Reijersen Planontwikkeling B.V. Het plan is om op deze locatie in Rokkeveen negen koopappartementen te realiseren, bestemd voor empty nesters. In het verleden was op deze locatie tijdelijk een kinderdagverblijf gevestigd. Nu is het een braakliggend grasveld.

Wethouder Paalvast (Wonen): “Er is behoefte aan woningen voor inwoners waarvan de kinderen het huis uit zijn. Zij willen vaak wel verhuizen maar kunnen geen geschikte woning vinden. Door specifiek voor hen te bouwen bevorderen we de doorstroming op de woningmarkt.”

Binnenkort tekenen wethouder en ontwikkelaar de koopovereenkomst. Dit is wel onder voorbehoud dat de gemeenteraad instemt met het plan. Omwonenden ontvangen een brief van de ontwikkelaar met meer informatie.

In Rokkeveen is onlangs ook een ander plan bekend gemaakt dat de doorstroming kan bevorderen. Wonen à la Carte gaat onderzoeken of het haalbaar is om aan de Milenagang een appartementengebouw met maximaal 17 levensloopbestendige appartementen te ontwikkelen. De locatie is een onderdeel van het Katwijkerlaantracé, en ligt vlakbij de locatie waar De Goede Woning en Zorgaanbieder Fundis nu een complex met 48 zorgwoningen bouwen. Tussen de beide appartementengebouwen komt een rozentuin.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Op 25 mei en 26 mei heeft  The S(w)inging Company haar jubileumuitvoering in het CKC. Foto: Leon Koppenol
Viering 25 jaar The S(w)inging Company met uitvoering in CKC 26 apr, 10:42
The Five Guitars.
Jubileumtournee van The Five Great Guitars komt ook naar Zoetermeer 26 apr, 10:35
Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2