Twee dorpen leed

Actueel 52 keer gelezen

Zoetermeer - Gilde Stadsgidsen Zoetermeer en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer organiseren op woensdagochtend 31juli a.s. een stadswandeling door de historische kern van Zoetermeer. Door de eeuwen heen hebben de dorpen Zegwaert en Zoetermeer veel rampen over zich heen zien komen. De gids vertelt er tijdens de wandeling vele interessante bijzonderheden over. Verzamelen bij Dorpsstraat 7 om 9.30 uur voor een korte uitleg. Vertrek is om 10.00 uur en de tocht duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn € 5 euro per persoon, inclusief een kopje koffie/thee. Betalen bij de gids.

Op zaterdagochtend 3 augustus a.s. wandelen we door de wijk “het oude dorp”. Deze wandeling voert u nu eens rond het Oude Dorp, langs oude objecten en “moderne” panden van na 1950. Verzamelen bij Dorpsstraat 132 om 9.30 uur voor een korte uitleg. Vertrek is om 10.00 uur en de tocht duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn € 5 euro per persoon, inclusief een kopje koffie/thee. Voor beide tochten kunt u zich aanmelden via de website https://gildezoetermeer.nl/stadsgidsen. Vooraf reserveren is dus niet verplicht, wel aanbevolen. De volgende activiteit van de Stadsgidsen is de Dorpsstraat-/Kerkpad route, op woensdagmiddag 7 augustus a.s. om 14.00 uur.

                                                                                                                     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21