Pendragon 2024
Pendragon 2024 Pendragon 2024

Pendragon komt weer naar Zoetermeer

zaterdag 18 mei 2024 19:30 tot 23:30

Pendragon is een van de pioniers van het progressieve rock genre. De Britse band werd in 1978 opgericht door Nick Barrett. De stijl van de band komt het meest in de buurt van Genesis en Marillion in hun Fish-periode. 

Pendragon is een grote naam in de wereld van de neo-prog. In 1991 zette de band zich definitief op de kaart met het album The Jewel. Sindsdien weet de band hun publiek te boeien met constant sterke albums. Gitarist en oprichter Nick Barrett heeft zich weten te ontwikkelen tot een geweldige gitarist met een geluid dat in de buurt komt van David Gilmour. De band bestaat naast Nick uit keyboard-player Clive Nolan (Arena, Shadowland, Caamora), drummer Jan Vincent Velazco en bassist Peter Gee.

Locatie